Een overname van Stadion Galgenwaard moet FC Utrecht op lange termijn een forse commerciele groei opleveren. Eigenaar Frans van Seumeren droomt ervan om het onderkomen op te kopen. FC Utrecht moet dit jaar drie tot vier miljoen euro meer inkomsten genereren, dat is althans de ambitie die Van Seumeren neerlegde bij de commerciele afdeling. Zonder stadioninkomsten is dat een loodzware opdracht. Daarnaast hoopt FC Utrecht volgend seizoen meer sponsorinkomsten te genereren. Johan Derksen wist gisteren in Voetbal International te melden dat AGIS of Douwe Egberts shirtsponsor wordt. Dat zal betekenen dat Phanos van het FC Utrecht shirt zal gaan verdwijnen.

AGIS is bij de plaatselijke FC geen onbekende. AGIS Verzekeringen is namelijk sinds dit seizoen shirtsponsor van de FC Utrecht vrouwen. In het verlengde daarvan ontplooien FC Utrecht en AGIS verschillende maatschappelijke activiteiten. Samen met de grootste zorgverzekeraar in de regio helpt FC Utrecht de inwoners van Midden-Nederland te stimuleren om actiever en gezonder te leven. Het stimuleren van een actieve en gezonde levensstijl is een terrein waarop FC Utrecht en AGIS elkaar versterken. Sporten past bij een gezonde leefstijl. Daarnaast heeft samen sporten ook een maatschappelijk belang. Met deze informatie in ons achterhoofd zal het ons niet verbazen als AGIS volgend seizoen op het FC Utrecht thuisshirt en uitshirt komt te staan.

 

Douwe Egberts is daarentegen misschien een minder logische keuze. Hoewel het hoofdkantoor van Douwe Egberts gevestigd is in Utrecht, hebben FC Utrecht en Douwe Egberts in het verleden nog nooit samen gewerkt. Op Twitter snapt men echter wel degelijk waarom Douwe Egberts de nieuwe shirtsponsor van FC Utrecht wordt. Het past immers bij de sportieve ambities van FC Utrecht om te groeien naar het niveau van FC Twente. Daar zijn meer punten voor nodig en bij Douwe Egberts..... daar krijg je de punten gratis!