20 februari 2013

adidas Originals Marseille shirt 1992/1993

Na het Real Madrid vintage voetbalshirt heeft adidas Originals ook een speciaal retro shirt van Olympique Marseille gelanceerd. Dit shirt is gebaseerd op het voetbalshirt van Olympique Marseille van het seizoen 1992-1993. Dit seizoen won de Franse club de eerste editie van de Champions League ten koste van AC Milan. Het werd in het Olympiastadion van Munchen 1-0 voor de Fransen, door een rake kopstoot op slag van rust van Basile Boli. Heel Marseille vierde feest, maar de vreugde zou niet lang duren. Luttele weken later kwam aan het licht dat voorzitter Bernhard Tapie zich schuldig gemaakt had aan omkoping.

De preses had de Franse club Valenciennes, anderhalve week voor de CL-finale de tegenstander van Marseille in de Franse competitie, steekpenningen gegeven. Marseille won dit duel hierdoor, waardoor het zich kroonde tot kampioen van Frankrijk. En, belangrijker nog, de ploeg kon zich rustig gaan voorbereiden op de CL-finale tegen Milan. Toen dit aan het licht kwam, werd Marseille teruggezet naar de tweede divisie. De CL-titel werd niet afgepakt, maar de ploeg werd wel uitgesloten van deelname aan de volgende editie. Het Olympique Marseille shirt uit 1993 is daarmee legendarisch te noemen.

Ook het design van het Olympique Marseille shirt is legendarisch. Dit shirt is geheel wit en wordt gekenmerkt door de drie licht blauwe Adidas stripes over de rechter schouder. Verder bevat het shirt een V-hals in de kleuren van de Franse vlag: rood/wit/blauw. Onder de V-hals is het logo van adidas Originals te vinden en de linker borst bevat het logo van Olympique Marseille. Check hieronder de foto's van het legendarische Olympique Marseille retro shirt. Dit shirt kan je vanaf nu kopen in de online voetbalshop van Subside Sports. Inclusief de printing van de sterspelers van Olympique Marseille in 1993.

Koop het hier!

Olympique Marseille retro shirt 1993

Olympique Marseille 1993