adidas Originals lanceert Ajax retro voetbalshirt 1973

Adidas en Ajax hebben vandaag de Ajax jaren '70 retro collectie gelanceerd. De collectie bevat ook een speciaal Ajax retro voetbalshirt,geïnspireerd door de Ajax voetbalshirts van 1973. Op 30 mei 2023 is het namelijk exact vijftig jaar geleden dat de Amsterdammers voor de derde achtereenvolgende keer de Europa Cup I wonnen. In het Rode Ster Stadion in Belgrado versloeg de club van trainer Ștefan Kovács Juventus met 1-0 door een doelpunt van Johnny Rep. De adidas Originals Ajax retro collectie viert vooral het feit dat Ajax drie keer achter elkaar de Europa Cup I won, maar bevat ook een retro voetbalshirt die er bijna exact hetzelfde uitziet als het voetbalshirt van 1973. Het enige verschil is het logo van de kledingsponsor. Op de borst van het ''nieuwe'' Ajax retro voetbalshirt 1973 prijkt namelijk de adidas trefoil, het huidige logo van adidas Originals. In 1973 was Le Coq Sportif de kledingsponsor van de club en stond de iconische haan op de rechterborst van het Ajax voetbalshirt. Le Coq Sportif was van 1973 tot 1977 de kledingsponsor van Ajax.

Ajax retro voetbalshirt jaren '70

Dit is dan ook echt het enige verschil met het voetbalshirt van 50 jaar geleden. Wij schatten zo maar in dat het adidas Originals Ajax voetbalshirt 1973 populair kan zijn bij de supporters. Op het voetbalshirt prijkt namelijk ook het oude Ajax logo. Die ''ouwe'' was vanaf 1928 tot 1991 het clublogo van de Amsterdamse voetbalclub en werd in 1991 ingeruild voor het huidige clublogo. Het oude logo, dat bij veel fanatieke supporters populairder is dan het huidige logo, wordt door Ajax en adidas op sommige (vooral casual) kledingcollecties gebruikt en stond bovendien op het Ajax thuisshirt 2021-2022. Het oude logo prijkt exact op dezelfde plek als op het voetbalshirt van 1973 en dat is midden op de borst. In 1973 betrof dit nog geen speciale badge, maar was dit op het voetbalshirt gedrukt. Dat lijkt nu ook weer het geval. Het adidas Originals logo is op de rechterborst geborduurd en het retro voetbalshirt bevat een overlappende ronde hals. Uiteraard heeft het retro shirt het iconische design. De zijkanten van het voetbalshirt zijn wit en over het midden loopt een breed verticaal rood vlak, welke ook over de achterzijde van het Ajax retro voetbalshirt doorloopt. Waar veel supporters ook blij mee zullen zijn, is dat de drie trademark strepen van adidas ontbreken op het retro voetbalshirts, iets dan men graag ook zou willen zien bij de tenues waarin de club de wedstrijden speelt. Het retro voetbalshirt bestaat uit een combinatie van polyester (52%) en katoen (48%).

De nieuwe adidas Ajax Originals collectie bevat ook nog een aantal andere producten. De twee t-shirts bevatten namelijk ook het oude clublogo en op de mouwen de drie Amsterdamse Andreaskruizen. De collectie bevat ook nog een adidas Originals trainingspak. Dit trainingspak is volledig zwart en bevat wel de adidas strepen op de mouwen van het trainingsjack en de zijkanten van de trainingsbroek. Deze strepen zijn in stijl in de clubkleuren van Ajax: rood/wit. Op het trainingspak is heel subtiel het oude Ajax logo verwerkt. Daarnaast bevat de collectie een trui met een ½ rits. De body van deze trui is zwart en de mouwen zijn rood. Op de borst van deze trui staat het oude Ajax logo en de rechtermouw bevat de adidas trefoil.

De adidas Originals Ajax jaren '70 retro voetbalshirts en collectie wordt op 31 maart gelanceerd door de club en adidas. De prijs van het retro voetbalshirt is € 90,- (beschikbaar in de maten XS, S, M, L, XL en XXL). De andere items uit de collectie bestel je al vanaf € 29,95. Directe levering! 

Bestel de Ajax retro collectie direct in de officiële Ajax fanshop of de adidas SHOP! 

Ajax retro voetbalshirt jaren '70

Ajax retro collectie jaren '70

Ajax retro voetbalshirt jaren '70 adidas Originals

Ajax retro shirt 1973