5 november 2018

Adidas en Real Madrid verlengen contract tot 2029-2030

Real Madrid en adidas hebben vandaag bekend gemaakt dat het contract tussen Los Blancos en het Duitse sportmerk met nog eens tien jaar verlengd wordt. Het huidige contract zou aan het einde van het seizoen 2019-2020 aflopen. Vandaag is dit verlengd, waardoor adi in ieder geval tot het einde van het seizoen 2029-2030 de voetbalshirts, tenues en trainingskleding van de Madrilenen verzorgt. Het contract tussen beide partijen is niet alleen verlengd. De dertienvoudig Europa Cup I/Champions League winnaar krijgt jaarlijks ook nog eens een groter bedrag van adidas.

Adidas maakt jaarlijks een bedrag van maar liefst € 110 miljoen naar De Koninklijke over en dit kan inclusief bonussen zelfs oplopen tot € 150 miljoen. Een en ander is wel afhankelijk van de omzet die voortvloeit uit merchandising. Van de verkopen uit de online en offline merchandising krijgt Real Madrid een percentage van 22,5%. Het nieuws van de verlenging is voor de club een lichtpuntje in een periode waar de club het sportief lastig heeft. Tel daarbij op de € 70 miljoen die hoofdsponsor Fly Emirates jaarlijks aan de club uit de Spaanse hoofdstad overmaakt en daaruit kunnen we de conclusie trekken dat Real Madrid spekkoper is. Dit kan uiteraard niet los gezien worden van de prestaties in de Champions League de afgelopen seizoenen.

Het bedrag dat Real Madrid krijgt van adidas is het hoogste bedrag dat een topclub krijgt van haar kledingsponsor. Om het in een perspectief te plaatsen, het is hetzelfde bedrag als Nike jaarlijks overmaakt als sponsor van de NBA en alle clubs. Adidas betaalt Manchester United jaarlijks ene bedrag van € 96 miljoen over en Barcelona krijgt van Nike jaarlijks een bedrag van € 105 miljoen. Lange tijd gingen er geruchten dat Real Madrid en adidas het contract niet meer zouden gaan verlengen. Nike en Under Armour werden als belangrijkste gegadigden gezien om adidas, dat al sinds 1998 kledingsponsor is van Real op te volgen. De afgelopen seizoenen hebben Real Madrid en adidas verschillende interessante projecten opgezet, waaronder het Parley for Oceans initiatief en de icon range met verschillende retro voetbalshirts.

Real Madrid zien we de komende elf seizoenen dus ook nog in tenues van adidas. Check hieronder nog een overzicht met alle kledingsponsoren van Real Madrid in de historie van de club. Wil je het voetbalshirt van Real Madrid bestellen? Koop het exclusief in deze winkel of deze SHOP!

Kledingsponsoren Real Madrid

Periode Merk
1980-1985 Adidas
1984-1994 Hummel
1994-1998 Kelme
1998-2030 Adidas