28 januari 2018

adidas en Juventus lanceren special edition Buffon keepersshirt 2018

Juventus en adidas hebben als ode aan keeper Gianluigi Buffon een special edition voetbalshirt gelanceerd. Aan het einde van dit seizoen sluit de Italiaanse keeper zijn carriere af en dit weekend vierde de keeper van het Italiaanse elftal en Juve zijn veertigste verjaardag. Ter ere van zijn verjaardag hebben adidas een special edition keepersshirt gelanceerd. Van dit shirt zijn er slechts 1111 beschikbaar en alleen in de officiële shop van Juventus. Meer weten over het shirt? Check hieronder de details.

Het Juventus Buffon special edition keepersshirt is geheel in stijl van de clubkleuren van de club uit Turijn. Buffon speelt al sinds 2001 voor de Italiaanse recordkampioen en aan het eind van zijn carriere heeft de in Carrara geboren keeper meer dan 500 wedstrijden voor de club gespeeld. Het shirt is zwart en bevat witte details. Deze witte accenten komen terug in de v-hals en in de drie strepen over de schouders en mouwen. De binnenkant van de kraag bevat het itemnummer van het shirt. Hier staat namelijk om de hoeveelste van de 1111 geproduceerde shirts het gaat. De rechter mouw is uitgerust met de officiële Serie A badge en op de borst prijken naast de logo’s van de club en adidas, ook de Coppa Italia en Scudetto badge. Deze badges draagt Juventus dit seizoen op het shirt, omdat het vorig seizoen kampioen is geworden en bovendien de beker gewonnen heeft. Buffon werd in totaal tien keer Serie A kampioen (en één keer Serie B kampioen) met Juventus en daar komt er dit seizoen waarschijnlijk nog één bij. Bovendien won de keeper met ‘’I Bianconeri’’ drie keer de Italiaanse beker. Hoofdsponsor JEEP versiert het midden van het shirt. De achterkant van het shirt bevat de naam en het nummer van Buffon (1).

Het shirt is bovendien verpakt in een zwart, exclusieve cadeaubox met daarop een goud Juventus logo. In deze box bevindt zich een ook een kaart van Buffon, een quote van de legendarische keeper en de autobiografie van de Italiaan. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe shirt.

Dit shirt kan je alleen bestellen in de officiële fanshop van Juventus. Ben je op zoek naar andere shirts of t-shirts van Buffon? Check het exclusief in deze winkel of het keepersshirt in deze winkel!