adidas Ajax Samba sneakers onderdeel nieuwe collectie

De nieuwe adidas Ajax retro collectie bevat niet alleen het adidas Ajax retro voetbalshirt 1973, maar ook speciale Ajax adidas Samba sneakers! De nieuwe adidas Ajax retro collectie is een eerbetoon aan het feit dat het 50 jaar geleden is dat de Amsterdammers voor de derde keer op rij de Europa Cup I in de wacht sleepte. In de Europa Cup I finale van 1973 versloeg het team van trainer Stefan Kovács Juventus met 1-0 in het Rode Ster-stadion in Belgrado door een doelpunt van Johhny Rep. Andere sterspelers in dit elftal waren Cruijff, Keizer, Mühren, Neeskens, Haan, Krol, Blankenburg, Hulshoff, Suurbier en Stuy.

De adidas Ajax Samba sneakers hebben de iconische Ajax jaren '70 look. De schoenen zijn beige met aan op de zijkanten de drie bekende adidas strepen. Op de buitenzijde van de schoenen prijkt de naam van de club in het goud en op de binnenzijde de naam van sneakers: SAMBA. Het vlak ter hoogte van de hiel is ook rood en bevat drie zwarte Andreaskruizen. De sneakers bevatten, naast de kleurencombinatie, verschillende verwijzingen naar de club. De tong van de schoenen bevat het oude Ajax logo. ''Die ouwe'' was 1928 tot 1991 het clublogo van de Amsterdammers en werd in 1991 ingeruild voor het huidige (moderne) logo. Op de tong prijkt ook de adidas trefoil. Dit is tegenwoordig het logo van adidas Originals, maar was van 1971 tot 1997 het adidas performance logo. In de instap van de schoenen is opnieuw de naam van de club in het goud verwerkt (AFC Ajax) en hier staan ook de coördinaten van het oude stadion van de club: De Meer (52° 20' 24.00" N | 4° 56' 59.99" E). Tussen 1934 en 1996 was Stadion de Meer de thuishaven van de club. De binnenzool bevat twee zinnen uit het clublied van Ajax: ''Dapp’re strijders fier en koen'' en ''Geen club die ons kan evenaren''. Uiteraard bevatten de adidas Ajax Samba sneakers een donkere gumzool. De veters van deze sneakers zijn beige, maar de schoenen kunnen ook gecombineerd worden met zwarte veters.

De adidas Samba sneakers hebben al meer dan 65 jaar het iconische design. De schoenen hebben een comfortabel leren bovenwerk en een stevige rubberen zool. De adidas Samba schoenen werden in eerste instantie geproduceerd om voetballers in staat te stellen te trainen op een ijzige en harde ondergrond. Daarna evolueerden de Samba voetbalschoenen tot sneakers!

De nieuwe adidas Ajax Samba sneakers kun je vanaf nu bestellen voor volwassenen (maten 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 en 48) en hebben een prijs van € 110,-. In deze winkels vind je ook de andere items uit de adidas Ajax jaren '70 collectie. Directe levering!

Bestel de adidas Samba Ajax sneakers in de officiële Ajax fanshop of de adidas SHOP! 

adidas Ajax Samba sneakers

adidas Ajax Samba sneakers

Ajax Samba sneakers