14 september 2020

AC Milan uitshirt 2020-2021

De trilogie AC Milan voetbalshirts 2020-2021 is compleet! Afgelopen weekend hebben de club en Puma namelijk het nieuwe AC Milan uitshirt 2020-2021 gepresenteerd. Dit voetbalshirt wordt door het team van trainer Stefano Pioli gedragen tijdens de Serie A, Coppa Italia en Europa League uitwedstrijden in het seizoen 2020-2021. Dit betreft het eerste uitshirt van de Rossoneri, de club heeft namelijk ook dit seizoen weer een alternatief groen uitshirt. Puma is verantwoordelijk voor het design van alle AC Milan tenues dit jaar. Het Duitse sportmerk is namelijk sinds de zomer van 2018 kledingsponsor van de Milanezen.

Het witte AC Milan uitshirt | Een eerbetoon aan het MUDEC Museum

Waar het 3e shirt van AC Milan een eerbetoon is aan Milaan als modestad, eert het nieuwe uitshirt de cultuur van de stad. De inspiratie van het tenue wordt namelijk gehaald uit het MUDEC- Museum of Cultures. Milaan is natuurlijk de stad van cultuur en historie. Het is dé stad van glamour en creativiteit en staat bovendien bekend om de rijke architectuur in de stad. Om deze rijke cultuur te vieren, is het tenue een hommage aan het MUDEC Museum. Het nieuwe uitshirt bevat namelijk een print met daarin het architecturale patroon van het bekend museum. Het ''Museo delle Culture'' is een museum waarin verschillende culturen over de wereld tentoon gesteld worden. Het is het baken van kunstzinnigheid.

Tot zover de symboliek van het nieuwe AC Milan uitshirt. Het voetbalshirt is overwegend wit en wordt gekenmerkt door de rode ruiten, die zich in golven over de body van het voetbalshirt bevinden. Naar het midden van het voetbalshirt vervagen deze ruiten. Het patroon is dus een verwijzing naar de architectuur van het MUDEC Museum. Verder bevat het uittenue van AC Milan een V-hals waarin het ruitenpatroon doorloopt. De achterkant van de hals bevat wel een rode band. Op de rechterborst en mouwen prijkt het logo van Puma in het bordeaux rood en op het midden van het tenue staat het Emirates Fly Better logo van hoofdsponsor Fly Emirates. De vliegmaatschappij uit de Emiraten is al sinds 2010 de shirtsponsor van de club uit de modestad. De linkerborst is uitgerust met de officiële AC Milan badge met daarboven een ster. De ster verwijst naar de 18 Serie A landskampioenschappen. De laatste dateert van 2011. De achterkant van het voetbalshirt is geheel wit en aan de bovenzijde bevinden zich de initialen van de club: ACM. Het AC Milan uittenue wordt compleet gemaakt door een volledig wit voetbalbroekje. De kousen van het tenue zijn wit met een design van tien horizontale, rode banen met een fading design. Op de kousen staan in het zwart het Puma logo en de intialen van de club.

David Bremond, head of Product Line Management Teamsport Puma, reageert op het design: ''De stad Milaan heeft altijd al verschillende culturen aangetrokken en is dan ook één van de meest internationale steden van Italië. Het nieuwe AC Milan uitshirt is dan ook een ode aan de verschillende culturen die de stad zo uniek maakt. Voor het design van het tenue vormde het MUDEC Museum dan ook logischerwijs de inspiratie. We hebben de architectuur van het museum in het tenue verwerkt als eerbetoon aan de verschillende culturen in de wereld.''

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe tenue, dat vanaf nu gedragen wordt door spelers als Ibrahimovic, Tonali, Rebic, Calhanoglu, Paqueata, Leao, Hernaddez en nog meer spelers en check ook het AC Milan thuisshirt.

AC Milan uitshirt bestellen

Het nieuwe AC Milan uitshirt 2020-2021 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) heeft het tenue een prijs van € 89,95 en voor kinderen is het voetbalshirt € 69,95. De broekjes bestel je vanaf € 34,95 en de kousen zijn € 17,95. In de onderstaande shops kun je het nieuwe AC Milan tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Bovendien vind je hier ook de nieuwste AC Milan trainingskleding. Directe levering. 

Bestel je AC Milan uitshirt direct in deze SHOP (inclusief goedkope t-shirts)

of deze fanshop! 

of deze winkel!

AC Milan uitshirt 2020-2021

AC Milan uittenue 2020-2021

Wit AC Milan voetbalshirt 2020-2021