AC Milan uitshirt 2019-2020

Het nieuwe AC Milan uitshirt voor 2019-2020 is vandaag officieel gelanceerd door de club en Puma. Het thema van het nieuwe voetbalshirt is ''THE LUCKY ONE'' en dit verwijst vooral naar de historische successen van de Rossoneri. In dit nieuwe voetbalshirt speelt AC Milan zowel de uitwedstrijden in de Serie A als Coppa Italia dit seizoen. Ook dit seizoen is Puma weer verantwoordelijk voor het design van de nieuwe tenues van Milan. Het Duitse sportmerk heeft deze functie sinds de zomer van 2018. Eerder werden al het nieuwe  AC Milan thuisshirt en 3e shirt uitgebracht. 

AC Milan uit shirt en tenue 2019-2020

Het nieuwe AC Milan uitshirt voor 2019-2020 is ook dit jaar weer overwegend wit. Het uitshirt is ieder jaar wit, maar dit jaar is het specifiek een verwijzing naar alle witte shirts waarin AC Milan successen behaalde. De club droeg voor het eerst in 1910 een wit voetbalshirt en sindsdien won het in verschillende finales het witte shirt. Milan won zes keer de Champions League/Europa Cup I finale in het witte voetbalshirt, een keer de Europese Super Cup, een keer het WK voor clubteams en een keer de Intercontinental Cup.  Deze indrukwekkende prijzenkast heeft voor een bijnaam gezorgt: THE LUCKY ONE. Puma maakte ook een mini documentaire rondom de lancering van het nieuwe uittenue en hierin speelden verschillende clubhelden en Europa Cup winnaars een rol: Lodetti (1963, 1969), Altafini (1963), Baresi (1989, 1990 en 1994), Maldini (1989, 1990, 1994,  2003 en 2007) en Massaro (1990, 1994). 

Het nieuwe AC Milan uitshirt is dus geheel wit en bevat zowel rode als zwarte accenten. De mouwen zijn namelijk, in tegenstelling tot vorig seizoen, weer uitgerust met de bekende T7 strip. De T7 taping geeft de tenues en jacks van Puma een heerlijke vintage look doordat deze vrij breed zijn. De taping over de rechter mouw is zwart en over de linkermouw is de strip rood.  De zwarte en rode details zijn ook weer te vinden in een strip aan de achterkant van het shirt. Deze worden wel onderbroken door een witte band. Het tenue is bovendien uitgerust met een v-hals en het logo van Puma staat zowel op de rechter borst als op de mouwen. Het Duitse sportmerk verzorgt sinds vorig seizoen de tenues van de club die haar thuiswedstrijden speelt in San Siro. De achttienvoudig Italiaans kampioen en het merk tekenden vorig jaar ene contract voor de lange termijn. Het uitshirt van Milan bevat de badge van de club op de rechter borst, inclusief een gouden ster. Deze ster verwijst naar de kampioenschappen van de club. De laatste dateert alweer van 2011. Op het midden van de shirts staat ook dit jaar weer Fly Emirates. De vliegmaatschappij en Milan zijn sinds 2010 partners. De achterkant van het tenue bevat een taping in de kleuren van de Italiaanse vlag. Deze is namelijk groen/wit rood. Het nieuwe AC Milan tenue wordt dit jaar compleet gemaakt door een geheel wit voetbalbroekje met aan de onderkant   We gaan er gemakshalve ook maar vanuit dat het tenue compleet wordt gemaakt door een wit broekje met aan de onderkant van de rechterpijp een zwarte band en aan de onderkant van de linkerpijp een rode band. De kousen van het uittenue zijn wit met een brede rode band met daarin het Puma logo en de initialen van de club: ACM. Deze band wordt geflankeerd door twee zwarte banen.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van hoe het uittenue van AC Milan, die vanaf nu gedragen wordt door spelers als Hernandez, Silva, Piatek, Suso, Cutrone, Paqueta, Romagnoli en nog meer sterspelers. 

AC Milan uitshirt 2019-2020 bestellen

Het nieuwe AC Milan uitshirt van 2019-2020 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Het tenue heeft een prijs van € 85,- voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) € 70,- voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176). De broekjes bestel je vanaf € 34,95 en de kousen vanaf € 17,95! In deze shops kan je het tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer en vind je bovendien de nieuwste trainingskleding. Directe levering gegarandeerd!

Bestel je AC Milan voetbalshirt (inclusief korting) altijd in deze winkel! 

AC Milan uitshirt 2019-2020

AC Milan uittenue 2019-2020