Dit is het AC Milan 4e voetbalshirt 2024 van PLEASURES en Puma

AC Milan en kledingsponsor PUMA hebben vandaag in samenwerking met het streetwear merk PLEASURES het nieuwe AC Milan 4e voetbalshirt gelanceerd! PLEASURES is een kledingmerk, die haar inspiratie haalt uit de grunge, metal en punkmuziek uit Los Angeles. Het streetwear merk is in 2015 opgericht door Alex James en Vlad Elkin. Het AC Milan 4e voetbalshirt 2024 wordt door de Rossoneri gedragen tijdens een aantal wedstrijden dit seizoen. De zwarte versie wordt gedragen tijdens de thuiswedstrijd tegen Napoli op 11 februari en de beige versie tijdens de uitwedstrijd tegen Monza.  Het vrouwenteam van AC Milan draagt de tenues tijdens de derby tegen Internazionale op 18 februari. 

De inspiratie

Voor het design van het AC Milan 4e voetbalshirt werkt Puma traditiegetrouw samen met een ander kledingmerk. In 2022 werd het vierde tenue van de Milanezen gelanceerd in samenwerking met NEMEN en vorig seizoen werkte Puma samen met Koché. Dit jaar is het de beurt aan PLEASURES.

Het Puma AC Milan 4e voetbalshirt 2024 is dus in twee verschillende kleuren gelanceerd:, zwart en beige. Deze kleuren symboliseren de overgang van zonsondergang naar zonsopgang, waardoor de fans van de Italiaanse club de spirit van AC Milan dag en nacht kunnen vertegenwoordigen, over alle continenten, van Milaan tot Los Angeles.  Uiteraard bevatten de voetbalshirts een all-over print, geïnspireerd door het concept ‘’Out of the Shadows’’. Dit concept beschrijft de altijd veranderende levensstijl in Milaan, de serene schemering en de ontwakende dagenraad.

Het design

Als je aan Milaan denkt, kun je niet om één van de mooiste architecturale werken van de stad heen en dat is natuurlijk de kathedraal van Milaan, de Duomo Santa Maria Nascente. Het patroon op het AC Milan 4e shirt is een verwijzing naar de architectuur van de grootste kerk van Italië, waar men meer dan zes eeuwen aan heeft gebouwd. De all-over print bevindt zich over het gehele tenue. De voetbalshirts zijn verder uitgerust met een polokraag. Zowel de kraag als de band aan de onderkant van de mouwen bevatten een speciaal gotisch patroon. Alle logo’s staan op de gebruikelijke plekken. De rechterborst en de mouwen zijn uitgerust met het logo van Puma. Onder het logo van Puma op de rechterborst prijkt het logo van PLEASURES. De linkerborst bevat een monochroom clublogo. Op het midden van het tenue prijkt het logo van Emirates Fly Better en de linkermouw is uitgerust met het logo van MSC. In de nek op de achterzijde van het tenue staat de naam van de club in een gotisch lettertype. Het tenue wordt compleet gemaakt door een zwart of beige voetbalbroekje met contrasterende accenten. Dit is ook de kleurencombinatie van de sokken.

Reacties

Uiteraard zijn de reacties op de nieuwe AC Milan voetbalshirts louter positief. Aanvaller Olivier Giroud reageert: ‘’Ik ben blij om dit voetbalshirt te gaan dragen. Het is anders dan andere voetbalshirts, omdat dit twee verschillende versies betreffen die zowel door de spelers als de keepers gedragen kunnen worden. Het geweldige concept en het design van dit tenue staan in het teken van de heritage en ambitie van de club. Het bewijst maar weer  de creativiteit en innovatie van Puma, AC Milan en PLEASURES.’’

Ook Marco Mueller, Senior Head of Product Line Management bij Puma, reageert: ‘’Met dit tenue konden we perfect de streatwear in Milaan combineren met het onderscheidende karakter van PLEASURES. We streefden ernaar om een tenue te ontwikkelen die zowel de sfeer van de steden Los Angeles en Milaan ademt, als de legendarische geschiedenis van de club. De samenwerking was een kans om de grenzen van het traditionele design van het AC Milan voetbalshirt te verleggen en ervoor te zorgen dat elk detail in deze tenues is doordrenkt van innovatie, cultuur en het DNA van de club.’’

AC Milan 4e voetbalshirt bestellen

Het Puma X PLEASURES AC Milan 4e voetbalshirt 2023-2024 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL) is de replica versie € 99,95 en de authentic versie € 149,95. Voor kinderen is het voetbalshirt € 74,95! In deze winkels kun je het voetbalshirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer!

Dit is het AC Milan 4e voetbalshirt 2024 van PLEASURES en Puma
Dit is het AC Milan 4e voetbalshirt 2024 van PLEASURES en Puma
Dit is het AC Milan 4e voetbalshirt 2024 van PLEASURES en Puma
Dit is het AC Milan 4e voetbalshirt 2024 van PLEASURES en Puma