AC Milan 4e voetbalshirt 2022

Het is geen 1 april grap! AC Milan heeft vandaag in samenwerking met kledingsponsor PUMA en het modemerk NeMeN het nieuwe AC Milan 4e voetbalshirt 2022 gepresenteerd. Of de fans blij zijn met dit initiatief is nog maar de vraag. Feit is dat het tenue door de mannen van AC Milan komend weekend wordt gedragen in de thuiswedstrijd tegen Bologna en door het vrouwenelftal tegen Empoli. Bovendien wordt het tenue nog in een aantal thuiswedstrijden gedragen. Puma en het Italiaanse performance merk NeMeN hadden onlangs al een collab. Toen lanceerden beide partijen al een speciale wintercollectie. NemeN combineert het traditionele Italiaanse maatwerk en vakmanschap met technische elementen. Het Italiaanse merk is dan ook een voorloper als het gaat om innovatie op het gebied van performance kleding en kleurtechnieken.

AC Milan X Puma X NemeN voetbalshirt

Dat is ook direct te zien aan het design van het AC Milan 4e voetbalshirt 2022. Op het oog bevat het nieuwe tenue de traditionele rode en zwarte banen. Deze banen vervagen echter naar de boven- en onderkant van het voetbalshirt. De bovenkant en onderkant van het voetbalshirt zijn namelijk wit. De overgang van de banen naar het witte gedeelte wordt bewerkstelligd door een design van vlekken. Het voetbalshirt is verder uitgerust met een v-hals. Qua template heeft het AC Milan 4e voetbalshirt het nieuwe UltraWEAVE template, dat voor het eerst gebruikt werd in het design van het Italië UltraWeave voetbalshirt. Kenmerkend aan deze technologie is dat de voetbalshirts slechts 72 gram wegen en bijna geen naden bevatten. Bovendien maken de voetbalshirts gebruik van een tweedimensionale rip-stop constructie. Hierdoor blijft de stof van de voetbalshirts nog duurzamer, terwijl de beweging van de spelers nog verfijnder is en het gewicht van de tenues drastisch wordt verminderd.

Alle logo's op het AC Milan 4e voetbalshirt 2022 zijn wit. De rechterborst bevat zowel het logo van Puma als NemeN en de linkerborst bevat het clublogo. Het logo van AC Milan betreft een monochroom logo. Dit betekent dat het logo niet de gebruikelijke kleuren heeft, maar in stijl van de kleuren van het tenue is, in dit geval wit. Sponsor Emirates Fly Better versiert het midden van het nieuwe AC Milan tenue. In de logo's heeft Puma ook de UltraWEAVE technologie verwerkt. Deze zijn namelijk nog lichter en hebben een nog beter ademend vermogen dan voorheen. Het tenue wordt gecompleteerd door een geheel wit voetbalbroekje en witte kousen. Het voetbalshirt is ook weer uitgerust met de Puma Dry Cell technologie. Dit systeem is in de stof van de voetbalshirts verwerkt en zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. 

Heiko Desens, Global Creative Director & Innovation bij NeMeN, reageert: "Dit is een mijlpaal voor alle partijen die betrokken zijn bij deze speciale capsule collectie. Het is onze eerste samenwerking met een voetbalclub. De iconische rode en zwarte AC Milan strepen zijn gecombineerd met de iconische NEMEN-look en technische innovatie. Wij zijn een merk dat een revolutie teweegbrengt in technische streetwear. De collectie is een prachtige combinatie van performance en lifestyle, die verder gaat dan voetbal." Ook Casper Stylsvig, Chief Revenue Officer van AC Milan, reageert positief: ''AC Milan is trots op het feit dat de prestigieuze geschiedenis kan combineren met innovatie. Het merk AC Milan gaat verder dan het voetbalveld. We willen ook op andere gebieden van waarde zijn. Deze fantastische samenwerking met PUMA en NEMEN geeft ons de mogelijkheid om traditie en innovatie met elkaar te combineren en onze stijlvolle en eigentijdse karakter op het voetbalveld te brengen.''

De nieuwe AC Milan x Puma x NEMEN collectie bevat ook nog een anthem trainingsjack, een winterjack en verschillende accessoires. 

AC Milan 4e voetbalshirt bestellen

Het voetbalshirt is vanaf nu beschikbaar voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) en heeft een prijs van € 99,95. Check ook de andere Puma X Nemen X AC Milan producten of de AC Milan voetbalshirts van dit seizoen in deze webshops. Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking. Directe levering gegarandeerd!

Bestel je AC Milan voetbalshirt altijd in deze AC Milan fanshop (inclusief officiële bedrukking)

of de PUMA SHOP!

Nemen X Puma AC Milan 4e voetbalshirt 2022

AC Milan 4e voetbalshirt 2022 Puma X NEMEN

AC Milan 4e voetbalshirt 2022

AC Milan 4e voetbalshirt 2022

AC Milan anthem trainingsjack 2022 Puma X NeMeN