AC Milan 3e voetbalshirt 2023-2024

AC Milan en Puma hebben het nieuwe AC Milan 3e voetbalshirt 2023-2024 officieel gepresenteerd! Het alternatieve uitshirt wordt door de Rossoneri vooral gedragen tijdens de uitwedstrijden in de Champions League, maar is ook het alternatief voor het AC Milan uitshirt in de Serie A en Coppa Italia gedurende het seizoen. Het 3e voetbalshirt van het team van trainer Stefano Pioli staat geheel in het teken van inclusiviteit, met als doel om de diverse generatie AC Milan fans over de gehele wereld te verenigen! Eerder presenteerden de club en het Duitse sportmerk ook al het AC Milan thuisshirt

Paars AC Milan uitshirt | Een eerbetoon aan inclusiviteit

Inclusiviteit is diversiteit zijn al sinds de oprichting een belangrijk onderdeel van de clubcultuur, zo geeft AC Milan aan bij de officiële presentatie van het nieuwe voetbalshirt. De toewijding aan deze twee actuele onderwerpen heeft de club vastgelegd in het RespAct manifest, wat als doel heeft om gelijkheid, diversiteit en inlcusie te promoten. In het manifest zijn bovendien een reeks initiatieven vastgelegd om de visie omtrent deze onderwerpen te implementeren en alle vormen van discriminatie te veroordelen.

Paars is bij uitstek de kleuren, waaraan je denkt als je het over inclusiviteit en diversiteit hebt en dat en dat is dan ook de kleur van het nieuwe AC Milan 3e voetbalshirt 2023-2024. Het voetbalshirt is aan de bovenkant paars en loopt naar de onderkant over in verschillende opvallende kleuren, zoals turquoise en blauw. Ter hoogte van het midden van het voetbalshirt bevindt zich een effect van ruiten en bliksemschichten, die voor het effect van de kleurenovergang zorgen. Het AC Milan 3e voetbalshirt is uitgerust met een ronde hals en alle logo's op het voetbalshirt zijn wit. De rechterborst en de mouwen bevatten het logo van Puma en de linkerborst het clublogo. Dit logo betreft een monochroom logo. Het logo heeft namelijk niet de gebruikelijke kleuren, maar is in stijl van de kleuren van het voetbalshirt: paars/wit. Op het midden van het voetbalshirt prijkt hoofdsponsor Emirates Fly Better en op de onderkant van de achterkant van het voetbalshirt prijkt het logo van subsponsor weFOX. In de nek op de achterkant van het voetbalshirt is de naam van de club verwerkt. Het AC Milan derde tenue wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje met aan de zijkant van de onderkant een roze driehoek. Het logo van AC Milan op het voetbalbroekje roze/wit en het Puma logo wit. De sokken zijn ook blauw en bevatten de initialen van de club en het logo van Puma.

Positieve reacties

Marcol Mueller, Senior Head of Product Line Management Teamsport Apparel bij Puma, reageert op het design van het nieuwe AC Milan voetbalshirt: ''Het nieuwe AC Milan 3e voetbalshirt is een eerbetoon aan de fans. Het is een verenigd symbool van de niet aflatende toewijding van de fans, maar ook hun liefde voor het unieke en onconventionele. Dit voetbalshirt staat voor meer dan alleen voetbal. Het is een bewijs van de kracht van sport in het overbruggen van culturele grenzen.'' Casper Stylsvig, Chief Revenue Officer bij AC Milan, deelt deze mening: ''Dit voetbalshirt is meer dan alleen een voetbalshirt. De unieke kleurencombinatie staat echt symbool voor inclusie en diversiteit. We zijn trots om dit voetbalshirt in samenwerking met Puma te lanceren en onze fans een fantastisch ogend voetbalshirt te geven, waarmee ze niet alleen hun favoriete team kunnen steunen, maar ook trots kunnen zijn op hun identiteit.

Extra informatie

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: Puma Ultraweave en Puma DryCell. De authentic voetbalshirts (de versie die de spelers dragen) bevatten de Puma Ultraweave technologie en de replica voetbalshirts de Puma Dry Cell technologie. Beide systemen zijn in de stof van de AC Milan tenues verwerkt en zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts zijn lichter en bevatten extra ventilatiezones. Bovendien vallen deze voetbalshirts meer getailleerd.
  • Pasvorm: Authentic – SlimFit, Replica – Normaal

AC Milan 3e voetbalshirt bestellen

Het paarse AC Milan voetbalshirt 2023-2024 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL, XXXL) zijn de voetbalshirts € 94,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) € 74,95. De authentic voetbalshirts zijn alleen voor volwassenen beschikbaar en zijn € 149,95. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 39,95 en de sokken zijn € 19,95. In deze winkels kun je de AC Milan voetbalshirts ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer of de officiële badges. Hiervoor wordt de officiële bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het voetbalshirt dragen.

AC Milan 3e voetbalshirt 2023-2024
AC Milan 3e voetbalshirt 2023-2024
AC Milan 3e voetbalshirt 2023-2024
AC Milan 3e voetbalshirt 2023-2024