AC Milan thuisshirt 2023-2024

Het nieuwe AC Milan thuisshirt 2023-2024 is vandaag officieel gepresenteerd door Puma en de ''Rossoneri''. In dit tenue speelt de club uit Milaan de Serie A, Coppa Italia en Europese thuiswedstrijden in San Siro gedurende het seizoen 2023-2024. Het tenue wordt daarnaast gedragen door het vrouwenteam dit seizoen. Vorig seizoen eindigde de Italiaanse club op de vierde plek in de Serie A. Ook dit seizoen is Puma weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de AC Milan voetbalshirts! Beide partijen hebben namelijk nog een contract tot medio 2028. Bovendien staat het logo van Emirates Fly Better weer op het midden van de tenues. De vliegmaatschappij is sinds 2010 de hoofdsponsor van AC Milan en beide partijen hebben een langdurig contract.

Futuristisch en traditioneel

Het AC Milan thuisshirt 2023-2024 heeft een revolutionair design en gaat door op de vibes van het AC Milan 4e voetbalshirt van vorig seizoen! Dit heeft alles te maken met het thema van het nieuwe tenue. Het voetbalshirt is namelijk geïnspireerd door de stad en de onstuitbare spirit van de inwoners van Milaan! Dit betekent dat men afscheid heeft genomen van de traditionele rode en zwarte, verticale banen. Met wat fantasie zijn deze banen nog wel te ontdekken in het nieuwe tenue. De basiskleur van het voetbalshirt is rood en bevat een design van horizontale blokken, die in verticale banen zijn verwerkt en ook een diagonaal verloop hebben. Dit design staat symbool voor de de energie van de stad Milaan en de centrale rol die AC Milan speelt in de evoluerende gemeenschap, die altijd naar de toekomst kijkt. In de banen op het voetbalshirt is ook een M-patroon te herkennen. Dit patroon vertegenwoordigt niet alleen de stad Milaan, maar ook het vooruitstrevende karakter van de club. Het patroon loopt ook door over de mouwen. Verder is het AC Milan thuistenue 2023-2024 uitgerust met een brede, zwarte V-hals. Ook de band aan de onderkant van de mouwen is zwart. Alle logo's staan op de gebruikelijke plekken. De rechterborst en de mouwen zijn uitgerust met het logo van Puma en de linkerborst bevat het clublogo. De ster boven het logo verwijst naar de 19 landskampioenschappen van de club. Hoofdsponsor Emirates Fly Better versiert ook dit seizoen weer het midden van de tenues en subsponsor WEFOX prijkt op de onderkant van de achterkant van de tenues. In de nek op de achterkant van het tenue staat de naam van de club: AC Milan!

Het AC Milan thuistenue 2023-2024 wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje met subtiele rode accenten, waarop ook de logo's van de club en Puma staan. De kousen zijn zwart en bevatten twee rode banen. Tussen deze banen staan de initialen van de Italiaanse voetbalclub: ACM.

Extra informatie

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: Puma Dry Cell en Puma Ultraweave. De authentic tenues (de versie die de spelers dragen) bevatten de Puma Ultraweave technologie en de replica voetbalshirts de Puma Dry Cell technologie. Beide systemen zijn in de stof van de AC Milan tenues verwerkt en zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts zijn lichter en bevatten extra ventilatiezones. Bovendien vallen deze voetbalshirts meer getailleerd.
  • Pasvorm: Normaal

Reacties

Casper Stylsvig, Chief Revenue Officer bij AC Milan, reageert: ''Het voetbalshirt is altijd onderdeel geweest van het DNA van onze club en onze fans. Het is een symbool van passie dat verder gaat dan het voetbalveld. Het voetbalshirt geeft een gevoel van verbondenheid en zorgt voor een stijl op het veld, op de tribunes en in het leven van onze fans, die uitgroeien tot stijliconen. Met de lancering van ons nieuwe tenue bevestigen we de band met de stad Milaan en vieren we de levendige energie van de stad en de inwoners, die de innovatieve en vooruitstrevende geest van deze stad belichamen.''

Ook Marco Mueller, Senior Head Of Product Line Management bij Puma, reageert: ''We zijn ongelooflijk trots op onze samenwerking met AC Milan en het tenue voor dit seizoen. Het tenue weerspiegelt de missie van PUMA om sportkleding te evolueren. Het nieuwe AC Milan tenue belichaamt de progressieve geest. Dit voetbalshirt is meer dan een tenue: het is een symbool van eenheid en de vooruitstrevende kracht van het team, de stad en de supporters.''

AC Milan voetbalshirt bestellen

Het Puma AC Milan thuisshirt 2023-2024 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Dit zijn de prijzen van de tenues:

  • Replica volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL, XXXL): € 94,95
  • Replica kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176): € 74,95
  • Authentic Ultraweave (volwassenen): € 149,95
  • Voetbalbroekjes: Vanaf € 39,95
  • Kousen: Vanaf € 19,95

In deze winkels kun je de AC Milan voetbalshirts laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op de tenues dragen. 

AC Milan thuisshirt 2023-2024
AC Milan thuisshirt 2023-2024
AC Milan thuisshirt 2023-2024
AC Milan thuisshirt 2023-2024