VFB Stuttgart en JAKO lanceren voetbalshirt van gerecycled textiel

VFB Stuttgart en kledingsponsor JAKO hebben afgelopen week het zogenaamde ''World'' voetbalshirt gelanceerd. Met dit voetbalshirt willen beide partijen een belangrijk signaal geven naar ecologische duurzaamheid. Het tenue werd afgelopen weekend door VFB Stuttgart gedragen in de met 3-2 gewonnen Bundesliga thuiswedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach. Of dit voetbalshirt nog in andere thuiswedstrijden in 2021-2022 gedragen wordt, is niet bekend.

Het JAKO VFB Stuttgart World voetbalshirt is het eerste voetbalshirt dat gemaakt is van gerecycled textiel. Alle andere VFB Stuttgart voetbalshirts 2021-2022 werden al op een ecologisch verantwoorde manier geproduceerd en zijn gemaakt van 100% gerecycled polyester, afkomstig van waterflessen. Met dit nieuwe voetbalshirt gaat men weer een stap verder in dit proces. Het voetbalshirt is crème gekleurd en heeft verder het iconische VFB Stuttgart design. Op het midden van he tenue bevindt zich een horizontale rode band, waarin ook het logo van sponsor Mercedes-Benz Bank verwerkt is. Verder wordt het tenue gekenmerkt door de all-over print van tekst die middels een circulair design in het materiaal van het tenue is verwerkt. Dit betreft de volgende tekst: ''"VfBfairplay – Wir tragen Verantwortung – Für Cannstatt – Für Stuttgart – Für unsere Welt.'' Het voetbalshirt bevat verder een ronde hals en op de borst staan de logo's van JAKO en de club. Het logo van VFB Stuttgart betreft een monochroom logo. De badge heeft namelijk niet de gebruikelijke kleuren, maar is in stijl van de kleuren van het voetbalshirt: crème/rood. De binnenkant van de hals bevat de tekst: ''I'm back – Made from recycled textiles.'' De onderkant van he ttneue bevat een kleine badge, welke verwijst naar het JAKO – Our team for a better world programma. Het voetbalbroekje en de kousen van het tenue zijn ook overwegend crème.

Rouven Kasper, directeur marketing en sales bij VFB Stuttgart, reageert: ''VFB Stuttgart zet met dit voetbalshirt een nieuwe norm, aangezien het recyclen van gebruikt textiel tot nu toe de meest duurzame manier is van het produceren van kleding. Het feit dat we hiermee een voorbeeld kunnen zijn voor andere clubs maakt ons erg trots. We zijn dankbaar dat we in JAKO een kledingsponsor en partner hebben die zich bezig houdt met ecologische en sociale uitdagen in de textielindustrie en toekomstgericht denkt. Daarnaast heeft dit voetbalshirt een erg chique look.''

Ook Tobias Rösch, marketing en sales director bij JAKO, reageert op het initiatief: ''Duurzaamheid is teamwork. Dat demonstreren we samen met Vfb en acht andere profclubs onder het motto: Ons team voor een betere wereld. Met deze voetbalshirts, gemaakt van gerecycled textiel, zetten we een eerste stap naar een echte circulaire economie. We zijn verheugd dat VfB Stuttgart vanaf het begin dit initiatief heeft gesteund en een groot voorstander is van deze overkoepelende campagne.''

Het special edition VfB Stuttgart ''World'' voetbalshirt kun je alleen bestellen in de officiële fanshop van de club. Ben je op zoek naar een ander VfB Stuttgart voetbalshirt? Check het in deze fanshop!

VFB Stuttgart World voetbalshirt 2022

VFB Stuttgart World voetbalshirt 2022

VFB Stuttgart World voetbalshirt 2022

VFB Stuttgart World voetbalshirt 2022