Dit is het Napoli Halloween voetbalshirt 2023-2024

SSC Napoli en kledingsponsor EA7 hebben ook dit jaar weer een Halloween voetbalshirt gepresenteerd! Het nieuwe tenue werd door de Italiaanse kampioen gedragen tijdens de met 3-1 verloren wedstrijd tegen Fiorentina en wordt deze maand (de periode rondom Halloween: 31 oktober 2023) ook nog tijdens een aantal andere uit(wedstrijden) gedragen worden. Tijdens de andere wedstrijden draagt de club uit Napels de andere Napoli voetbalshirts 2023-2024.

Uiteraard haalt het tenue inspiratie uit Halloween en dit seizoen is het Napoli Halloween voetbalshirt geïnspireerd door de Cimitero delle Fontanelle (het kerkhof van de schedels) in Napels. Het kerkhof bevindt zich in een grottencomplex en werd voor het eerst in gebruik genomen in de zestiende eeuw. In de grotten liggen meer van tienduizend menselijke botten begraven, voornamelijk van arme Napolitanen die geen geld hadden voor een eigen graf. Ook tijdens grote epidemieën, zoals de uitbraak van de pest in 1685 en de cholera epidemie in 1836 bracht het kerkhof de uitkomst, omdat er veel doden begraven moesten worden. In 1872 zorgde priester Gaetano Barbati voor het verzamelen en schoonmaken van alle botten en skeletten op het kerkhof, waarna deze werden gecategoriseerd. Hierdoor werd de begraafplaats steeds omvangrijker. Het gevolg was dat veel Napolitanen een schedel adopteerde en verzorgde, om beschermd te worden door de doden. De schedels werden op kussentjes geplaatst of in een houten kapelletje versierd met bloemen, rozenkransen en foto’s van overleden familieleden. In 1969 werd het kerkhof op last van de aartsbisschop gesloten. De inwoners van de wijk Rione Sanita hebben zich hier altijd tegen verzet en kregen in 2002 de toestemming tot een grootse renovatie. In 2006 was deze renovatie klaar en werd het kerkhof en de kapel weer geopend voor het grote publiek.

Tot zover de geschiedschrijving van de Cimitero delle Fontanelle. Helaas hebben de doden Napoli niet beschermd in de eerste wedstrijd waarin het voetbalshirt gedragen werd. De schedels op het Napoli Halloween voetbalshirt hadden vooralsnog geen afschrikwekkende werking, dat terwijl deze in grote getale op het tenue aanwezig zijn. Het voetbalshirt heeft grijs als basiskleur en bevat zilveren sponsorlogo’s. De rechterborst bevat het logo van EA7, de linkerborst het clublogo en op het midden van het tenue staat sponsor MSC. Het logo van Ebay staat op de linkermouw en de achterkant bevat het logo van Upbit. In de nek op de achterzijde van het tenue staan de initialen van de club: SSCN. Op het midden van de borst prijkt de Scudetto badge. Het tenue wordt gecompleteerd door een grijs voetbalbroekje en grijze sokken.  

Het nieuwe EA7 SSC Napoli Halloween voetbalshirt kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande shop. Van dit voetbalshirt is alleen de authentic versie beschikbaar. Dit voetbalshirt heeft een prijs van € 140,-! 

Dit is het Napoli Halloween voetbalshirt 2023-2024
Dit is het Napoli Halloween voetbalshirt 2023-2024
Dit is het Napoli Halloween voetbalshirt 2023-2024