Dit is de officiële Engeland Euro 2024 bedrukking!

De spelers van Engeland dragen tijdens het EK in Duitsland weer een gloednieuwe bedrukking op de achterkant van het voetbalshirt. Hoewel gloednieuw, de bedrukking van de namen en rugnummers op de achterkant van de Engeland EK 2024 voetbalshirts hebben een retro lettertype, maar daarover straks meer. Zoals om de twee jaar het design van de tenues verandert, gebeurt dit ook met de officiële bedrukking. Hetzelfde lettertype gebruikt Nike voor de namen en rugnummers van de spelers van Portugal en Frankrijk tijdens het EK in Duitsland.

De officiële Engeland bedrukking 2024-2025 heeft een hoog jaren '90 gehalte. De rugnummers lijken namelijk op de zogenaamde ''shadow'' of ''3D'' bedrukking die begin jaren '90 veel gebruikt werd. Hoewel deze stijl (meer dan) dertig jaar geleden een hoekig design had, wordt deze versie gekenmerkt door de rondingen. Op het witte uitshirt zijn de namen en rugnummers en borstnummers in stijl van een andere kleur van het thuisshirt, namelijk namelijk navy blauw. De rugnummers bevatten een 3D effect, waarbij het schaduweffect dezelfde kleur heeft als het voetbalshirt: wit. De onderkant van de rugnummers is uitgerust met het logo van de Engelse voetbalbond: FA. Dit logo is niet verwerkt in de letters van de spelersnamen, die boven de rugnummers staan. De spelers dragen ook dit jaar weer een borstnummer op de voorkant van de tenues, omdat de UEFA en FIFA dit vereisen. Dit nummer staat op het midden van de borst.

Op het Engeland uitshirt 2024-2025 is het lettertype van de bedrukking hetzelfde, maar dan in een andere kleurencombinatie. De rugnummers zijn goud met een lichtblauwe gloed. Het 3D gedeelte van de rugnummers is in stijl van de de hoofdkleur van het voetbalshirt: paars. Het rugnummer, borstnummer en de namen van de spelers staan uiteraard op dezelfde plek als op het thuisshirt.
De bedrukking is ook dit jaar weer gemaakt van een super licht materiaal. Kenmerkend aan dit materiaal is dat het ventilatiezones bevat, voor het optimale ademende vermogen en vochtafvoer van de tenues.

De Engeland EK 2024 voetbalshirts (die ook na het EK gedragen worden) kun je vanaf nu bestellen met de officiële bedrukking van de namen en rugnummers van de spelers of een eigen naam en nummer. De extra prijs van het bedrukken van jet Engeland tenue is € 17- € 25,-. Deze prijs komt bovenop de reguliere prijs van de Engeland tenues. Voor volwassenen is dit € 100,- en voor kinderen € 80,-. In deze winkels kun je de shirts ook laten bedrukken met de officiële Euro2024 badge. 

Dit is de officiële Engeland Euro 2024 bedrukking!
Dit is de officiële Engeland Euro 2024 bedrukking!