Engeland uitshirt 2022-2023

Waar het nieuwe Engeland WK 2022 thuisshirt een vrij futuristisch design heeft, doet het Engeland uitshirt 2022-2023 denken aan een retro voetbalshirt! Vandaag lanceerden Nike en de Engelse voetbalbond dit nieuwe tenue. In het voetbalshirt speelt het Engelse voetbalelftal de WK 2022 uitwedstrijden en de overige interlands op vreemde bodem in de periode 2022-2023. Dit tenue wordt dus ook gedragen tijdens de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2024. Nike heeft sinds medio 2013 een overeenkomst met de Engelse voetbalbond en is ook weer verantwoordelijk voor het design van het nieuwe uitshirt!

Engeland WK 2022 uitshirt

Het Engeland uitshirt 2022-2023 is geïnspireerd door het uitshirt van 1990. Destijds was Umbro overigens nog kledingsponsor van de ''Three Lions''. Deze functie vervulde het Britse sportmerk van 1985 tot 2013. In 1990 speelde Engeland het WK in Italië en bereikte het land de halve finale. In de halve finale werd het Engels voetbalelftal uitgeschakeld door West-Duitsland. Na reguliere speeltijd en verlenging eindigde deze wedstrijd in 1-1. Engeland verloor de wedstrijd na het nemen van strafschoppen. Bij Engeland speelden in deze periode legendes als Lineker, Platt, Pearce, Waddle, Beardsly, Hodge en Robson.

Het nieuwe Engeland uitshirt heeft vrijwel hetzelfde design als uitshirt van 22 jaar geleden. Het voetbalshirt is overwegend rood en wordt gekenmerkt door de donkerblauwe (door Nike ''Blue Void'' genoemd) kraag met dunne lichtblauwe blokjes. Onder de kraag bevindt zich een donkerblauwe driehoek. Waar het tenue van 1990 nog een all-over print van ruiten had (geïnspireerd door de chevrons van Umbro) is het Engeland WK 2022 uitshirt plain rood. Het uitshirt bevat wel een donkerblauwe band aan de onderkant van de mouwen en op de zijkanten van het tenue. De swoosh van Nike op de rechterborst is wit met een donkerblauwe omranding. Op de linkerborst prijkt het logo van de Engelse voetbalbond (Football Association/FA) en daarboven staat een (bijna niet zichtbare) rode ster, welke verwijst naar het gewonnen wereldkampioenschap van 1966. Het Engeland thuistenue wordt compleet gemaakt door een donkerblauw voetbalbroekje, waarop ook de logo's van Nike en de voetbalbond in dezelfde kleurencombinatie staan als op het voetbalshirt. De Engeland sokken zijn overwegend rood en bevatten een all-over print van verschillende details van de leeuw uit het logo van de voetbalbond. De bovenkant van de kousen bevatten een donkerblauw vlak en de swoosh van Nike op de sokken is zilver.

De Engeland WK 2022 voetbalshirts zijn onderdeel van het Nike Move To Zero programma. Dit betekent dat de tenues zijn gemaakt van gerecycled polyester, afkomstig van plastic waterflessen. Het doel van het Move To Zero programma is zoveel mogelijk stoffen en garens te hergebruiken en zo min mogelijk CO2 uitstoot bij de productie. De tenues zijn ook weer uitgerust met de nieuwste performance technologieën. De authentic/match voetbalshirts (de spelersversie) bevatten de Nike Dri Fit ADV technologie en de replica/stadium voetbalshirts de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zijn in de stof (100% polyester) van de tenues verwerkt en zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts hebben een iets andere structuur, bevatten extra ventilatiezones, zijn iets lichter en vallen meer getailleerd.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Engeland uitshirt 2022-2023, dat vanaf nu tot begin 2024 door het Engelse voetbalelftal gedragen wordt in de uitwedstrijden.

Engeland uitshirt bestellen

Het Engeland uitshirt kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het voetbalshirt € 89,95 en voor kinderen (maten 122, 128, 140, 152, 164 en 176) € 69,95. De voetbalbroekjes zijn voor volwassenen € 39,95 en voor kinderen € 34,95. De kousen zijn beschikbaar vanaf € 17,95. In deze winkels kun je de Engeland tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het tenue dragen. Directe levering!