Nike kledingsponsor van Duitsland vanaf 2027!

Opvallend nieuws vanuit Duitsland! De Duitse voetbalbond heeft vandaag in een officieel statement op de website bekend gemaakt dat Nike vanaf 2027 de kledingsponsor wordt van ''Die Mannschaft'' en alle andere vertegenwoordigende elftallen van het land. Dit betekent dat er na 45 jaar een einde komt aan het huwelijk tussen de Duitse voetbalbond en adidas.



De samenwerking tussen beide partijen gaat overigens nog langer terug dan deze periode. Al sinds de 1954 produceert het Duitse sportmerk de tenues van het Duitse voetbalelftal. Tot 1982 gebeurde dat onder het label van Erima of adidas, al stond het logo van deze merken nooit zichtbaar op de voetbalshirts. Erima was in de jaren '70 en '80 onderdeel van moederbedrijf adidas. Met adidas als kledingsponsor won Duitsland het WK van 1954, 1974, 1990 en 2014. Bovendien legde Die Mannschaft in 1972, 1980 en 1996 beslag op het Europees kampioenschap. 

Nike en de Duitse voetbalbond tekenden een deal voor in ieder geval zeven seizoenen, wat betekent dat het Amerikaanse sportmerk in ieder geval tot 2034 de voetbalshirts en trainingskleding van het Duitse voetbalelftal verzorgt. Dit betekent ook dat dit het laatste EK is waarin we Duitsland in voetbalshirts van adidas zien. Tijdens het WK van 2026 in de Verenigde Staten, Mexico en Canada zien we Die Mannschaft voor het laatst in tenues van het Duitse sportmerk.

Volgens de Duitse financiële krant Handelsblatt sponsort Nike de DFB vanaf 2027 voor een bedrag van € 100 miljoen per jaar. Dit is het dubbele van wat adidas momenteel jaarlijks aan de voetbalbond overmaakt. Uiteraard is de Duitse voetbalbond verheugd met de deal. DFB voorzitter Bernd Beuendorf reageert: ''We kijken uit naar de samenwerking met Nike en het vertrouwen dat zij in ons stellen. Het toekomstige partnership stelt de voetbalbond in staat te investeren in de ontwikkeling van het voetbal in Duitsland. Één ding is wel duitdelijk. Tot december 2026 zullen we er alles aan blijven doen om met onze huidige partner adidas successen te behalen. Aan adidas hebben we al meer dan zeven decennia veel te danken.'' Holger BAsk, CEO van DFB GmbH & Co, reageert ook: ''Het contract met Nike is een resultaat van een transparante uitbesteding. Nike heeft veruit het hoogste bod ingediend en overtuigde ons ook met hun inhoudelijke visie. Hierin is een duidelijk commitment opgenomen voor de promotie van het amateurvoetbal en de duurzame ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in Duitsland. De timing om dit nu te communiceren is gebruikelijk, omdat we te maken hebben met een planning en doorlooptijden.''

Volgens Handelsblatt werd adidas vandaag ook pas geïnformeerd door de de Duitse voetbalbond en wist het Duitse sportmerk niets van de onderhandelingen met Nike. Vorige week werden nog de Duitsland Euro 2024 voetbalshirts door adidas gelanceerd! Deze check je in de onderstaande winkels!

Nike kledingsponsor van Duitsland vanaf 2027!