Het gouden Santos Continental Cup 1963 anniversary voetbalshirt 2018

De Braziliaanse club Santos FC heeft in samenwerking met kledingsponsor Umbro een nieuw voetbalshirt gepresenteerd. Afgelopen zomer werden er al een thuisshirt, uitshirt en 3e voetbalshirt door ‘’Clube de povo’’ en Umbro uitgebracht. Vandaag is er dus een nieuw tenue aan de collectie toegevoegd. Dit shirt wordt dit seizoen in een aantal uitwedstrijden gedragen en is een ode aan een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de Braziliaanse club. Check hieronder de details!

Gouden Santos FC voetbalshirt 2018-2019

Het nieuwe Santos 4e shirt voor 2018-2019 is geheel goud met dunne, verticale pinstripes. Hiermee heeft het shirt dezelfde kleur als het shirt van 2011, waarin Neymar JR nog gespeeld heeft. Verder bevat het tenue ook de zwarte en witte accenten uit de clubkleuren van de Braziliaanse vereniging die haar thuiswedstrijden speelt in het Vila Belmiro. Deze details zijn de vinden in de toelopende v-hals en in de bies aan de onderkant van de mouwen. De bies aan de onderkant van de mouwen bevat bovendien een speciale taping, waarin de dubbele diamant van Umbro is verwerkt. Het embleem van Umbro prijkt ook op de rechter borst van het shirt. Het Engelse sportmerk is sinds 2017 kledingsponsor van de Braziliaanse club en beide hebben in ieder geval nog een contract tot eind 2019. De andere borst is uitgerust met het embleem van de club, waar ook sterspelers als Pele en Robinho hebben gespeeld. Verder bevat het shirt nog een speciaal label aan de rechter onderkant van het tenue. Dit label verwijst naar het winnen van de wereldbeker in 1963. Dat is dit jaar 55 jaar geleden. In de finale van het toernooi, dat over twee wedstrijden plaats vond, won Santos van AC Milan. De uitwedstrijd werd door Santos met 4-2 gewonnen en de thuiswedstrijd won de club met 4-2. Hierdoor moest er een beslissingswedstrijd plaats vinden. Deze wedstrijd werd in Rio de Janeiro gespeeld en won Santos met 1-0. De binnenkant van de hals bevat ook een verwijzing naar het winnen van de wereldbeker/ Continental Cup in de jaren ’60. Het nieuwe Santos tenue wordt compleet gemaakt door een zwart broekje met gouden accenten en de kousen van het tenue zijn zwart/wit.

Dit tenue betreft een limited edition versie, die dus maar in een beperkte oplage geproduceerd wordt. Check hieronder de afbeeldingen of de andere voetbalshirts van 2018-2019.

Santos voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Santos shirt kan je alleen bestellen in de clubshop van de Braziliaanse club. Ben je op zoek naar een retro shirt van Santos FC? Check het dan exclusief in deze winkel!

Directe levering gegarandeerd!

 

s