Flamengo CR uit shirt en tenue 2022-2023

Deze week is het nieuwe uitshirt van Flamengo officieel gelanceerd. Dit is gedaan in samenwerking met de trotse kledingsponsor adidas. Het Duitse sportmerk heeft deze functie sinds het seizoen 2013. Afgelopen seizoen eindigde de Braziliaanse club van sterspeler David Luiz op een tweede plek in de Campeonato Brasileiro Serie A. Het nieuwe tenue is ook te bewonderen in de Beker en de Copa Libertadores, de Champions League van Zuid-Amerika. Ben je nieuwsgierig naar het nieuwe tenue van Flamengo? Check de details hieronder!

Flamengo uit shirt en tenue 2022-2023

Het nieuwe uitshirt van CR Flamengo is overwegend wit van kleur. Verder komen de clubkleuren van de Braziliaanse vereniging terug in het shirt. Zwarte en rode details komen terug in de biezen aan de onderkant van de mouwen. Ook de bekende adidas strepen van het Duitse sportmerk op de schouders van het shirt zijn rood van kleur. Op de rechterborst prijkt het adidas performance logo, deze is rood van kleur, op de linkerborst schittert het clubwapen van de Braziliaanse club. Boven dit logo staat één gouden ster. Deze verwijst naar het winnen van de wereldbeker in 1981. De borst van het nieuwe uittricot is versierd met een golvende patroon, deze verbindt het uitshirt met het thuisshirt van de club, welke begin dit jaar al is gelanceerd. Dit golfende patroon refereert aan de wapperende vlaggen in het publiek tijdens de wedstrijden in het Maracana stadion, de thuishaven van de Braziliaanse topclub. Ook veel sponsoruitingen zijn terug te vinden op het tenue. BRB Banco staat op de buik van het shirt, op de mouwen en de schouders zijn ook sponsoren terug te vinden. In Zuid-Amerika is het normaal om veel sponsoruitingen op de voorkant van het shirt te hebben staan. Het nieuwe uittenue van Flamengo wordt gecompleteerd door een zwarte voetbalbroek en witte kousen en wordt vanaf nu gedragen door spelers als David Luiz, Gabriel, Henrique Filipe Luis en nog veel meer.

Flamengo derde wedstrijdshirt 2022-2023

Een bijzonder derde wedstrijdshirt voor de Braziliaanse voetbalclub Flamengo. Het shirt wordt namelijk gekenmerkt door de kleuren rood en zwart. Dit zijn de clubkleuren van Flamengo en worden vaak gebruikt bij het thuisshirt van de club. Dat was ook dit jaar de bedoeling. Want dit alternatieve uitshirt was bedoeld als thuisshirt van de club. Echter werd dit tenue afgekeurd door de leiding van Flamengo. Waarom dit het geval is, is tot op heden niet bekend. De basiskleur van het tenue is rood en zigzag banen lopen over het shirt in de kleur zwart. Ook de biesjes aan de onderkant van de mouwen zijn zwart. Verder is het shirt uitgerust met een ronde hals. Ook deze is zwart van kleur. De bekende adidas strepen zijn wit van kleur en staan op de schouders van het tricot. Ook het adidas performance logo is wit van kleur en staat op de rechterborst. Op de linkerborst staat het monochrome clubwapen van Flamengo. Daarboven staat één gouden ster. Het opvallendste detail van het nieuwe tricot zijn toch wel de zigzag banen over het shirt. Deze moeten namelijk zwaaiende vlaggen vanuit het stadion voorstellen. Het nieuwe derde wedstrijdtenue wordt gecompleteerd door een zwarte voetbalbroek en zwarte kousen. Ook hierop zijn uitingen van club en sponsoren terug te vinden.

Net zoals bij alle tenues van adidas wordt ook bij dit nieuwe uittenue van Flamengo gebruik gemaakt van de adidas climalite technologie, deze zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer tijdens de wedstrijden zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Check hieronder nog meer foto’s van het nieuwe tenue van Flamengo!

Flamengo voetbalshirts bestellen

De nieuwe adidas Flamengo voetbalshirts zijn vanaf nu te bestellen in de onderstaande webshop. De tenues zijn alleen voor volwassenen te bestellen in de maten S, M, L, XL en XXL. De prijs van het shirt is € 89,95 inclusief de mogelijkheid tot bedrukking Check ook de andere Braziliaanse voetbalshirts in de onderstaande webshops!

Scoor je Flamengo tenue in DEZE SHOP

Of in deze WINKEL

Of in de adidas SHOP