Fenerbahce voetbalshirts 2022-2023

Fenerbahce en kledingsponsor Puma hebben inmiddels alle nieuwe Fenerbahce voetbalshirts 2022-2023 gepresenteerd. In deze tenues speelt de Turkse voetbalclub uit Istanbul de wedstrijden in de Turkse Lig, de beker en in Europa tijdens het seizoen 2022-2023. Fenerbahce eindigde vorig seizoen op de tweede plek in de Turkse competitie en speelt dit seizoen dus in de Europa League. Ook dit jaar is Puma weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Fenerbahce voetbalshirts. Deze functie heeft het Duitse sportmerk sinds medio 2021. Avis is sinds 2018 de shirtsponsor van ''Sarı Kanaryalar'' (De gele kanaries).

Fenerbahce thuisshirt 2022-2023

Het Fenerbahce thuisshirt 2022-2023 is geïnspireerd door de roots van de club. Hoewel de oorsprong van de Turkse voetbalclub al ergens in 1899 ligt, werd de club definitief in 1907 opgericht. In het diepste geheim werd in een kelder de voetbalclub Beşbıyık Sokak 3 Fenerbahçe opgericht, geïnspireerd door de kamillebloemen, die ronde de vuurtoren van de wijk Fenerbahçe bloeiden in de lente. Fener betekent in het Turks vuurtoren en bahçe tuin. In de beginjaren was het voetbalshirt van Fenerbahce een combinatie van geel en wit & dit jaar komen de witte accenten weer terug in het thuistenue. Het voetbalshirt heeft een vrij traditioneel design. Het tenue wordt gekenmerkt door de donkerblauwe en gele verticale banen, welke geflankeerd worden door dunnere witte lijnen. Daarnaast is het voetbalshirt uitgerust met een donkerblauwe ronde hals. Het logo van Puma prijkt op de rechterborst en de mouwen. Op het midden van het tenue staat sponsor AVIS en de linkermouw bevat het logo van NESINE.com. Op de achterkant van alle nieuwe Fenerbahce voetbalshirts 2022-2023 prijkt het logo van HALLEY. Het thuisshirt heeft in de nek op de achterzijde van het voetbalshirt nog een subtiel detail. Hier staat namelijk de handtekening van Atatürk. Het Fenerbahce thuistenue wordt compleet gemaakt door een donkerblauw of wit voetbalbroekje. Dit is ook de kleurencombinatie van de kousen.

Fenerbahce uitshirt 2022-2023

Het Fenerbahce uitshirt 2022-2023 is geïnspireerd door de bijnaam van de voetbalclub: ''Sarı Kanaryalar'' (De gele kanaries). Het voetbalshirt is geel en bevat een all-over print van veren, verwijzend naar de veren van een kanarie. Alle details op het tenue zijn donkerblauw. De V-hals bevat een driehoekig vlak en ook de band aan de onderkant van de mouwen is donkerblauw. Hetzelfde geldt voor alle logo's op het tenue, die op dezelfde plek als op het thuistenue staan. In de nek op de achterzijde van het tenue staat niet de handtekening van Atatürk, maar de bijnaam van de club. Dit tenue wordt compleet gemaakt door een donkerblauw voetbalbroekje en gele kousen met een donkerblauwe band.

Fenerbahce 3e voetbalshirt 2022-2023

Fenerbahce heeft dit seizoen ook weer een alternatief uitshirt, dat vooral gedragen wordt tijdens de uitwedstrijden in de beker of in Europa. Het Fenerbahce 3e voetbalshirt is een eerbetoon aan de supporters en dan met name de supporters die de club met raad en daad bij staan in het Şükrü Saracoğlustadion. Het Fenerbahce 3e voetbalshirt is donkerblauw en bevat een all-over print van blokken, geïnspireerd door de vlaggen, banners en shawls van de supporters in het stadion. De blokken bevatten ook nog een speciaal kartelrandje, welke het voetbalshirt iets meer ''snelheid'' geven. Dit voetbalshirt heeft hetzelfde template als het uitshirt en bevat een V-hals met een gele driehoek. Alle sponsorlogo's staan in het wit op dit voetbalshirt. In de nek op de achterzijde van het derde tenue staat de naam van de club. Dit tenue wordt compleet gemaakt door een donkerblauw voetbalbroekje en donkerblauwe kousen.

Zoals alle Puma tenues zijn de Fenerbahce tenues uitgerust met de Puma Dry Cell technologie. Deze technologie is in de stof van de voetbalshirts verwerkt en zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie.

Fenerbahce voetbalshirt bestellen

De nieuwe Puma Fenerbahce voetbalshirts 2022-2023 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL en XXL) is het voetbalshirt € 89,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) zijn de voetbalshirts € 69,95. In deze winkels kun je de tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering!

Bestel je Fenerbahce voetbalshirt direct in de officiële PUMA SHOP

of in deze fanshop

of deze winkel! 

Fenerbahce voetbalshirts 2022-2023

 

Detail Fenerbahce thuisshirt 2022-2023

Detail Fenerbahce uitshirt 2022-2023

Detail Fenerbahce 3e shirt