adidas ook in 2019-2020 kledingsponsor van Fenerbahce en Besiktas

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving gaan de twee Turkse topclubs Fenerbahce en Besiktas toch nog een jaar door met kledingsponsor adidas, zo meldt het medium Esvaphane. Dit betekent dat het Duitse sportmerk ook in het seizoen 2019-2020 nog de voetbalshirts en tenues van beide clubs verzorgt. Eerder gingen er geruchten dat de twee Turkse clubs op zoek waren naar een nieuwe kledingsponsor, omdat het contract met adidas na dit seizoen afloopt en het merk niet aan de nieuwe voorwaarden van deze clubs wilden voldoen. New Balance en Nike werden toen als belangrijkste gegadigden genoemd.

Adidas lijkt nu terug te komen op het besluit om te stoppen als kledingsponsor. Het lijkt erop dat de eerdere beslissing van het merk was beïnvloed door de waardedaling van de lira, waardoor het minder winstgevend was om te investeren in deze clubs. Het leek er bovendien op dat de zoektocht van Besiktas en Fenerbahce naar een nieuwe kledingsponsor een lastige was. Omdat de tijd dringt en de nieuwe voetbalshirts voor 2019-2020 in mei/juni traditioneel gelanceerd worden, zijn beide clubs toch weer met adidas om de tafel gegaan om een nieuwe deal te tekenen. Over de inhoud van deze deals is door beide clubs niks bekend gemaakt. Het kan zijn dat de deal maar één jaar betreft en dat de voorwaarden voor adidas voordeliger zijn dan voor beide clubs, gezien de tijdsdruk voor beide topclubs. Wel werd er een tipje van de sluier gelicht met betrekking tot de prijzen van de voetbalshirts voor 2019-2020. Deze krijgen een prijs van ongeveer 50 dollar, wat gelijk staat aan ongeveer € 45,-. Adidas heeft overigens al lange samenwerkingsverbanden met beide clubs. Het Duitse sportmerk verzorgt sinds 2004 de tenues van Fenerbahce en sinds 2009 die van Besiktas. Eerder was het merk in de jaren '80 en '90 ook al kledingsponsor van Besiktas.

We verwachten dat de nieuwe voetbalshirts van Besiktas en Fenerbahce pas medio juni worden gelanceerd. Gezien de tijdsdruk kan het zomaar het geval zijn dat beide tenues zijn geïnspireerd door een standaard template van adidas.

Ben je op zoek naar merchandising om één van deze clubs mee aan te moedigen? Bestel het exclusief in deze SHOP!