Accor / ALL nieuwe shirtsponsor op voetbalshirts Paris Saint Germain vanaf 2019-2020

Paris Saint Germain heeft vanaf het seizoen 2019-2020 een nieuwe shirtsponsor. Vanaf komend seizoen staat Accour (Live Limitless)/ ALL op de voetbalshirts van PSG. Met het lifestyle loyalty platform/hotelketen kwam de Franse club een langjarige deal overeen. Dit betekent bovendien dat vliegmaatschappij Fly Emirates verdwijnt van de tenues van de Franse kampioen. Fly Emirates stond was sinds 2006 hoofdsponsor van de Parijzenaren. Paris Saint Germain schijnt er financieel aardig op vooruit te gaan en dat is wel nodig ook, gezien de hete adem van de UEFA.

De club en Accor deden geen verdere mededelingen over het bedrag dat met de deal gemoeid is, maar volgens de Franse krant Le Parisien gaat het om een van de meest lucratieve deals in Europa. Het zou gaat om een bedrag van tussen de EU 46 miljoen en EU 66 miljoen. Dit is substantieel hoger dan het bedrag van Paris Saint Germain jaarlijks van Fly Emirates kreeg. De vliegmaatschappij uit Dubai sponsorde de club van sterren als Neymar, Mbappe en Cavani jaarlijks voor een bedrag tussen de 20 en 25 miljoen euro. PSG en Fly Emirates leefden al een langere periode op gespannen voet met elkaar. De reden die hieraan ten grondslag lag was de diplomatieke crisis tussen de Verenigde Arabische Emiraten, het land waarin Fly Emirates gevestigd is, en Qatar, het land waar de eigenaars van PSG vandaan komen.

Accor wil met de deal met Paris Saint Germain vooral meer reclame maken voor haar lifestyle loyaliteitsprogramma: ALL. Dit programma werd door Accor afgelopen week gelanceerd. Accor bezit verder wereldwijd meer dan 4800 hotels, waarvan Ibis, Novotel en Mercure de bekendste zijn. Uiteraard zijn beide partijen verheugd met de overeenkomst. In een statement op de website geeft Paris Saint Germain het volgende aan: ''De samenwerking brengt een pionier en leider in de horeca samen met de snelst groeiende voetbalclub ter wereld.'' Deze week wordt er bovendien nog een extra persconferentie belegd waarin Paris Saint Germain eigenaar Al-Khelafi en Accor Group's CEO Sebastien Bazin meer tekst en uitleg geven over de deal.

Niet alleen het nieuwe Paris Saint Germain thuisshirt voor 2019-2020 krijgt dus een nieuw design. Er zal ook een nieuwe shirtsponsor op het tenue staan. Nike blijft overigens komend seizoen wel hoofdsponsor. ''Les Parisiens'' en het Amerikaanse sportmerk hebben sinds 1989 een samenwerkingsverband en dit contract duurt in ieder geval nog tot 2022. Check hieronder nog een overzicht van alle hoofdsponsoren uit de geschiedenis van PSG!

Wil je de laatste Paris Saint Germain voetbalshirts met Fly Emirates als sponsor kopen? Check het dan exclusief in deze SHOP

of deze winkel! 

 

Alle shirtsponsoren Paris Saint Germain

Periode Merk
1972-1973 Montreal
1973-1974 Canada Dry
1974-1991 RTL
1991-1994 Commodore
1994-1995 SEAT
1995-2002 OPEL
2002-2006 Thomson
2006-2019 Fly Emirates
2019-  ACCOR / ALL