28 februari 2017

Zwembroek gebaseerd op legendarisch voetbalbroekje

De Meyba zwembroeken welke gebaseerd zijn op een voetbalbroekje zijn niet zomaar gebaseerd op een voetbalbroekje. Het broekje werd namelijk gedragen door het voetbalteam welke de geschiedenisboeken in ging als 'Dream Team V1'. Dit elftal van FC Barcelona bestond in de jaren '80 en '90 uit spelers als Laudrup, Koeman, Guardiola, Bakero, Stoitsjkov en Romario. Kledingsponsor in deze periode was het Spaanse merk Meyba. Bij Meyba hebben ze het legendarische Barcelona voetbalbroekje nieuw leven ingeblazen door er een zwembroek van te maken. De heerlijke kleurige shorts zijn overduidelijk geïnspireerd op het Dream Team van FC Barcelona. Een mooi voorbeeld van Football meets Fashion!

Wij snappen heel goed als je direct enthousiast bent over deze nieuwe zwembroeken van het merk Meyba. Dat zijn wij ook! Check deze exclusief in deze SHOP!

Meyba -dream -team -short

Het merk Meyba kent haar wortels in het Spaanse Barcelona waar twee kerels in de jaren '40 het merk Meyba oprichtten. José Mestre en Joaguin Ballbé ('Me-y-Ba'). Samen hadden ze een droom om klassieke zwem- en sportkleding te creëeren en zo werd Meyba geboren. In de jaren '60. '70 en '80 was Meyba in het zonnige Spanje een populair merk. Zo populair dat de mensen het niet over hun zwembroek hadden, maar over hun Meyba. De nieuwe Meyba zwembroeken zijn te koop in meerdere frisse en zomerse kleuren en lijken sterk op de voetbalbroeken die het Dream Team droeg. Dit komt mede door de ban aan de zijkant van de short en het logo met de rode M. Deze wit met blauwe tape is zeer herkenbaar voor de Barcelona tenues uit deze periode.

Vanaf 1981 keer Meyba internationaal meer bekendheid door een sponsordeal te tekenen met Futbol Club Barcelona als kledingsponsor. Gedurende de 10 jaar dat FC Barcelona in de kleding van Meyba op het veld te bewonderen was won het team bijna elke prijs die je kunt bedenken. Hoogtepunt was het winnen van de Europacup 1 in het jaar 1992. De oranje kleur van de Meyba short doet hier heel erg aan denken. Barcelona speelde in de finale tegen Sampdoria in een oranje shirt en voetbalbroekje. Deze finale werd gespeeld in het Wembley stadion in London en werd beslist door een rake vrije trap van Ronaldo Koeman in de 111e minuut. Voor Barcelona was het de eerste keer dat het de cup met de grote oren mee naar huis mocht nemen. Daarnaast won het Dream Team onder andere ook nog vier landstitels.

De Meyba zwembroek heeft dan ook de toepasselijke naam Dream Team gekregen. De Meyba swimwear brengt een hommage aan de oorsprong en principes van de oude mediterrane waarden. Rijke vintage, hoge kwaliteit en zongebruinde kleuren. Meyba brengt het gevoel van een luie zomeravond!

De Barcelona Meyba Dream Team short is voorzien van een elastieken band die je kan aansnoeren met een witte koord. Daarnaast bevat de binnenkant van de zwembroek een mesh binnenbroek. De Barcelona zwembroek heeft twee zakjes, één aan de achterkant met klittenbandsluiting en een klein zakje aan de voorkant welke dichtgemaakt kan worden door middel van een knoopje. De Meyba Dream Team shorts zijn gemaakt van 100% polyamide en verkrijgkbaar in de maten S tot en met XXL voor € 59.95.

Een heerlijke Meyba zwembroek voor de nostalgische liefhebber van het FC Barcelona Dream Team uit de jaren '80 en '90. En natuurlijk voor de liefhebber van een kwalitatief goede zwembroek! Voor meer informatie van de Meyba Barcelona short check deze hieronder en op sportus.nl. De verschillende kleuren zwembroeken bestel je exclusief in deze SHOP!

MEYBA-zwembroek -Dreamteam -rood

MEYBA-zwembroek -Dreamteam -navy