27 december 2010

Zuka stopt als hoofdsponsor van Vitesse

Zuka.nl stopt in goed overleg met de club per direct als hoofd&shirt sponsor van eredivisieclub Vitesse. Deze tekst staat op het Twitterkanaal van Zuka.nl. Het is zeker dat Vitesse definitief op zoek moet gaan naar een nieuwe shirtsponsor. Zaterdag werd dit bericht nog ontkracht door Vitesse. Nu laat Vitesse weten verrast te zijn door het opstappen van haar hoofdsponsor.

Vitesse thuisshirtVitesse uitshirt

Bij Zuka is men verbaasd over de reactie van Vitesse: “Wij staan zeker niet meer op de shirts", zegt directeur Van Veldhoven van Zuka in AD/Sportwereld. Volgens Van Veldhoven is het besluit om te stoppen een 'zakelijke overweging'. "De sportieve prestaties en de verandering van bestuur hebben niet meegespeeld."

 

De naam van Zuka.nl staat sinds begin dit jaar op het shirt van Vitesse. Het bedrijf volgde kredietverstrekker AFAB op en tekende een contract voor anderhalf jaar. Zuka betaalde begin 2010 één miljoen euro voor 1,5 jaar hoofdsponsorschap, maar is nog binnen een jaar dus alweer vertrokken. Het afhaken van de sponsor is een nieuwe wending in een turbulent jaar voor de Arnhemse club, die momenteel vijftiende staat in de Eredivisie. Wat de gevolgen zijn voor de club, is nog niet duidelijk. Vitesse is door de KNVB in categorie 1 geplaatst, hetgeen betekent dat de club onder curatele staat. De Arnhemmers zijn tegen dat besluit in beroep gegaan.

 

Wil je zelf nog in de Vitesse shirts met Zuka als hoofdsponsor schitteren, klik dan hier!