Het was al langer bekend dat het hoofdsponsorschap van Aegon bij Ajax op 1 januari 2015 zou stoppen. Maandenlang ratelde de geruchtenmachine mogelijke nieuwe sponsoren van Ajax. Onder andere multinationals als BWIN, Fly Emirates en Huawei passeerden de revue. Vandaag is de kogel dan toch echt door de kerk en heeft Ajax opnieuw een Nederlands bedrijf als hoofdsponsor gepresenteerd: ZIGGO. Ziggo zal hiermee vanaf 1 januari 2015 op de voetbalshirts van het eerste elftal van Ajax en Jong Ajax komen te staan. Met de deal is een bedrag van minstens € 8 miljoen per jaar gemoeid, welke kan oplopen tot € 10 miljoen per jaar. Het contract tussen Ajax en Ziggo zal in ieder geval tot 30 juni 2019 lopen. Opvallend is dat Ziggo vooralsnog alleen op de kleding van Ajax en Jong Ajax komt te staan. Ajax behoudt de mogelijkheid om een apart sponsorcontract af te sluiten voor de jeugd, de vrouwen en de zaterdagamateurs. Evenals de partnerrechten van sportpark de Toekomst is dit niet in de overeenkomst met Ziggo opgenomen.

Ziggo is de vierde hoofdsponsor in de historie van Ajax en neemt het stokje over van Aegon. Aegon was vanaf 2008 hoofdsponsor van Ajax en is dat tot 1 januari 2015 zes jaar geweest. Voor Aegon was ABN Amro gedurende zeventien jaar hoofdsponsor van Ajax. De eerste hoofdsponsor van Ajax werd in het seizoen 1982-1983 gepresenteerd. Dit was destijds een revolutie in het Nederlandse voetbal.  Ajax verrichtte in het seizoen 1982-1983 pionierswerk door als eerste overeenstemming te bereiken met een shirtsponsor. Begin jaren tachtig was het een vurige wens van clubs in de Eredivisie het shirt te voorzien van reclame. Uiteindelijk gaf de KNVB aan het einde van het seizoen 1981-1982 toestemming te spelen met shirtreclame. Het van origine Japanse TDK (Tokio Denko Kagaku) was toentertijd vooral fabrikant van video- en audiobanden. Als nieuwkomer op de Nederlandse markt was het bedrijf destijds naarstig op zoek naar een manier om de naams- en merkbekendheid te vergroten. Het Ajax-shirt bood een uitgelezen kans om aan die wens te voldoen. Ajax en TDK bleven elkaar tot 1991 trouw.
Zowel Ziggo als Ajax zijn uiteraard verheugd met de deal. Michael Kinsbergen, algemeen directeur van Ajax: ,,Met Ziggo hebben we een partner gevonden die echt bij Ajax past. Het is een modern, ambitieus bedrijf waar veel jonge mensen werken en dat midden in de maatschappij staat. Vanaf het eerste gesprek voelt het goed. Wij verheugen ons op een mooie samenwerking.” Baptiest Coopmans, beoogd CEO van Ziggo na de overname door Liberty Global: ,,De mogelijkheid om shirtsponsor van Ajax te worden komt zelden voor. Ziggo kan zich als nieuw landelijk kabel- en mediabedrijf op een unieke manier presenteren door dit partnership. Het is een logische keuze voor beide partijen. Wij zijn dan ook zeer enthousiast over onze samenwerking.”

Vanaf nu zijn de Ajax voetbalshirts met Ziggo als hoofdsponsor te koop in de officiële Ajax fanshop. Deze voetbalshirts zullen vanaf 1 januari 2015 worden gedragen door Ajax in de Eredivisie, KNVB Beker en Europa League. Zowel het thuisshirt als uitshirt met ZIGGO is in volwassen maten € 79,95 en in kindermaten € 59,95! Bovendien kunnen deze voetbalshirts worden voorzien van de officiële Ajax bedrukking van een eigen naam en nummer of een naam en een nummer van één van de sterren van Ajax. Bovendien is het mogelijk deze te voorzien van de officiële Eredivisie badge.

Koop de Ajax voetbalshirts 2014-2015 in de officiële fanshop van Ajax!Bron:

ajax.nl