Vodafone en Manchester United 2000-2006: een gelukkig huwelijk

Iedere maand zetten we een voormalige shirtsponsor van een voetbalclub in het zonnetje. Vandaag is dat Vodafone. De telefoonprovider was in de periode 2000-2006 hoofdsponsor van Manchester United, een periode waarin de club verschillende prijzen pakte. Daar gaan we het in dit blog onder andere over hebben. Het was ook precies de periode waarin Ruud Van Nistelrooy voor Manchester United speelde. ''Van The Man'' speelde in de periode 2001-2006 150 wedstrijden voor United, waarin hij 95 keer scoorde. Ook Edwin van der Sar (2005 en 2006) en Jaap Stam (2000-2001) speelden in Manchester United tenues met het logo van Vodafone op de borst.

Nationale successen van Manchester United tijdens sponsorschap Vodafone

Begin 2000 tekende Manchester United een lucratieve vierjarige deal met Vodafone. De provider maakte jaarlijks een bedrag van ruim 30 miljoen pond over naar The Mancunians en het contract werd tussentijds nog met twee jaar verlengd tot de zomer van 2006. Dit kan niet los gezien worden van de prestaties van Manchester United in die periode. Direct in het eerste seizoen dat Vodafone hoofdsponsor was, werd de club van manager Sir Alex Ferguson kampioen van Engeland. Met spelers als Barthez, Stam, Beckham, Sheringham, Giggs, Neville, Keane, Scholes en Silvestre sleepte de club voor de veertiende keer in de geschiedenis het Engelse kampioenschap binnen. In de Champions League behaalde de club nog wel de kwartfinales, maar werd het door de latere winnaar van het kampioenenbal, Bayern München, uitgeschakeld. Hoewel het seizoen 2001-2002 een minder vruchtbaar jaar was, rehabiliteerde de club zich weer het seizoen erop. Aan de hand van een uitmuntende Ruud van Nistelrooy werd de club opnieuw kampioen met vijf punten voorsprong op Arsenal. In de Champions League was het hetzelfde verhaal als in 2000-2001. In de kwartfinale werden The Mancunians opnieuw uitgeschakeld. Dit keer door Real Madrid. In de jaren met Vodafone werd er vrijwel ieder jaar wel een prijs gewonnen. In 2003 schreven The Red Devils ook de FA Community Shield op haar naam, in 2004 won de club de FA Cup en in 2006 de League Cup. In de Champions League kwam men in de laatste contractjaren nooit verder meer dan de achtste finales. Uiteindelijk besloten beide partijen in de 2006 afscheid van elkaar te nemen en tekende Vodafone een deal met de UEFA, waardoor het official Champions League supplier werd. 

Vodafone groeit verder

Vodafone legde zich in die periode met name toe op het mobiele netwerk van de Champions League en verzorgde daarnaast de zogenaamde highlight en doelpunt alerts van alle Champions League wedstrijden voor alle voetbalfans. Vodafone en voetbal zijn nog steeds onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking die VodafoneZiggo heeft met Ajax. De Amsterdammers maken gebruik van innovatieve telecommunicatietechnieken die Vodafone te bieden heeft. Met mobiele security oplossingen, Office 365-licenties en One Mobile 3.0 telefonie-abonnementen beschikt Ajax over de nieuwste technieken.  Tot slot zorgt VodafoneZiggo voor de vaste telefonie en de voorbereiding op Skype for Business en het daaraan gekoppelde IP-VPN netwerk. Vodafone is ook nog steeds de grootste aanbieder van het grootste 4G netwerk ter wereld en biedt het tal van andere diensten aan. Één van die diensten is SIM ONLY van Vodafone. Het concept is bij iedereen bekend. Een Sim Only abonnement is een abonnement waarbij je alleen een nieuwe simkaart krijgt, die je in je huidige telefoon plaatst en zo voordeliger belt, sms't en internet. En dat ook nog in het buitenland! Met een Sim Only abonnement bel, sms en internet je zonder extra kosten in de Europese Unie. Dit betekent dat je snel vakantiefoto's kunt uploaden naar je social media kanalen of je vrienden snel via whatsapp of Skype op de hoogte kunt houden wat jij op dat moment op vakantie aan het doen bent. 

Ben je binnenkort van plan om een wedstrijdje naar Manchester United te boeken? Dan bieden de verschillende Sim Only abonnementen van Vodafone je genoeg mogelijkheden om je maten op de hoogte te houden!