7 november 2017

Venezuela thuisshirt 2018-2019

Adidas heeft samen met de Venezolaanse voetbalbond het nieuwe thuisshirt gelanceerd. Het shirt heeft een klassiek design en een rustige uitstraling. Venezuela heeft zich niet geplaatst voor het WK 2018, maar heeft nu toch een nieuw adidas thuisshirt gekregen. Historisch gezien is Venezuela de zwakste van de tien ‘CONMEBOL’-landenteams. Het is het enige ‘CONMEBOL’ land dat zich nog nooit heeft geplaatst voor een WK-eindronde! In december 2015 kwam een deel van de selectie in opstand. Zij eisten een schoonmaak bij de nationale bond. Als dit niet zou gebeuren dan weigerden de internationals om nog in actie te komen voor hun vaderland. Deze actie was de reden voor de slechte kwalificatie reeks voor het WK 2018 in Rusland. Check hieronder de details van het nieuwe voetbalshirt van Venezuela.

Venezuela bordeauxrode shirt en tenue WK 2018

Het nationale team van Venezuela is nog nooit geplaatst voor een WK-eindtoernooi. Ze hebben wel om de Copa América gestreden en waren voor de eerste keer gastland in 2007. Ze wisten dat jaar voor de eerste keer ooit de eerste ronde te overleven. In 2011 behaalde Venezuela de halve finale van de Copa América, maar verloor het door strafschoppen van Paraguay. Door dit behaalde resultaat steeg het elftal 29 plaatsen op de FIFA-ranglijst. Dit was de grootste elftal stijging ooit in de geschiedenis van de FIFA. De opstand van een deel van de spelersselectie in december 2015 was een grote reden waarom ‘La Vinotinto’ wederom niet geplaatst is voor de WK-eindronde van 2018 in Rusland.  

Het nieuwe voetbalshirt van Venezuela is geïnspireerd op wat de mannen van het Venezolaanse elftal dragen als ze tegenstanders het hoofd bieden op hun eigen veld. Het design van het zweet afvoerende shirt druipt van de nationale liefde voor voetbal. Venezuela is een land die voetbalt met passie, strijd en liefde voor het vaderland. De opstand van de selectie is een teken van hoe erg het voetbal binnen de selectie leeft. Het shirt heeft een opvallende henley-kraag met 1 knoopje aan de bovenkant. De geweven badge van het Venezolaanse elftal, op de linkerborst, springt er uit samen met het witte geweven adidas logo op de rechterborst. Het shirt bevat ook verticale banen, de zogenoemde ‘jacquard stripes’. Deze verschillen ligt in donkere of lichte tinten en geven het shirt een modieuze look. De drie adidas strepen lopen aan de zijkanten van het shirt vanaf onder de mouw tot de onderkant van het shirt. Deze zijn een witte kleur, net als de band aan de onderkant van de mouwen en het adidas logo op de borst. Het shirt heeft verder een regular fit. Dit betekent een wijdere body met een recht silhouet. Het nieuwe tenue van Venezuela wordt compleet gemaakt door een bordeaux rood voetbalbroekje. Op dit broekje staat ook weer de logo’s van adidas en het Venezolaanse nationale elftal. De onderkant van de pijpen van het broekje bevat ook een witte band. De kousen hebben een zwarte kleur en bevatten aan de bovenkant witte adidas stripes.

Het nieuwe tenue van Venezuela is uitgerust met de adidas Climalite technologie welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Deze technologie voert ook zweet af om je in alle omstandigheden droog te houden. De nieuwe tenues van het Venezolaanse elftal worden vanaf nu gedragen door spelers als Rincon, Rondon, Rosales, Vizcarrando en andere sterren.                             

Venezuela thuisshirt bestellen

Het nieuwe Venezuela thuisshirt voor 2018-2019 kan je per direct kopen in de onderstaande webshops. Dit kan voor kinderen en volwassenen. Voor KIDS heeft het shirt een prijs van € 69,95 en voor volwassenen € 89,95. In deze online winkels kan je het voetbalshirt van ‘La Vinotinto’ laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het shirt dragen. Wil je andere producten van Venezuela kopen? Check het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Koop het nieuwe Venezuela shirt altijd in deze SHOP!

of deze winkel!