Givova nieuwe kledingsponsor van Venezuela vanaf 2019-2020

Het nationale elftal van Venezuela draagt vanaf begin 2019 een niet sportmerk op de voetbalshirts en tenues. Dit werd vandaag bekend gemaakt door de Venezolaanse voetbalbond. Vanaf 2019 wordt het Italiaanse sportmerk kledingsponsor van het Venezolaanse voetbalelftal en de andere vertegenwoordigende elftallen. Dit betekent dat de voetbalbond van Venezuela afscheid neemt van adidas. Het Duitse sportmerk verzorgde sinds 2005 de tenues van het Zuid Amerikaanse land en was bovendien kledingsponsor van ''La Vinotinto'' in de periode 1981-1991. Venezuela plaatste zich nog nooit voor een WK. Givova verzorgt momenteel ook de tenues van het nationale elftal van Malta en is in Italië kledingsponsor van Chievo Verona.

De deal tussen Venezuela en Givova gaat in op 1 januari 2019 en heeft in ieder geval een duur van 3 jaar.  Dit betekent dat het Italiaanse sportmerk ook verantwoordelijk is voor het design van de tenues waarin het Venezolaanse voetbalelftal speelt tijdens de COPA America. Het kampioenschap van Zuid Amerika vindt komend jaar van 14 juni tot 7 juli plaats in Brazilië. Venezuela won het toernooi overigens nog nooit. De beste prestatie van het land was een vierde plaats in 2011. De deal tussen Givova duurt in ieder geval tot en met het WK van 2022 in Qatar. De nieuwe Givova tenues worden dus ook gedragen in de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022. 

Zodra de nieuwe Venezuela voetbalshirts van Givova officieel worden gelanceerd, hebben we weer nieuws en kan je de tenues van het nationale voetbalelftal exclusief bestellen in deze WEBSHOP!

Inclusief officiële bedrukking!