4 februari 2011

Uitlekken PSV uitshirt 2011/2012 goede marketing

Onder mannen is dit het gesprek bij de koffieautomaat: het uitgelekte PSV-shirt dat mogelijk het nieuwe uitshirt wordt. En dat is goed nieuws voor de inkomsten van PSV, zegt sportmarketeer Bob van Oosterhout. "Dit is alleen maar goed voor de publiciteit."

 

PSV verdient goed aan alle producten waar het logo van de club opstaat, maar niets gaat zo goed als de shirtverkoop. Daarom brengt PSV het ene seizoen een nieuw thuisshirt op de markt, terwijl een jaar later het uitshirt opgefrist wordt. Vanuit marketingoogpunt is dit het meest winstgevende systeem. "Daarnaast moet het shirt mooi zijn", zegt Van Oosterhout. "Het huidige uitshirt is niet voor niks het best verkochte uitshirt uit de geschiedenis van de club. De geblokte Brabantse vlag was een briljante vondst. Het sprak de supporters enorm aan. Daarom zijn de blokken ook in het uitshirt van volgend seizoen gebleven."

 
"Het feit dat het nieuws rond het nieuwe shirt op zoveel verschillende platformen terug te vinden is, geeft aan hoe goed het uitlekken is voor de publiciteit", aldus Van Oosterhout. "Ik weet niet of dit expres is gedaan, maar het werkt wel. En zonder mijn mening over het shirt te geven: ik vind het erg leuk dat ze qua kleur het Philips-blauw verwerkt hebben."

 
Bij PSV gaat het sowieso goed met de marketingafdeling volgens de sportmarketeer. "Je kunt de bedragen niet vergelijken met die van clubs als Barcelona en Real Madrid, maar PSV heeft de laatste jaren flinke stappen vooruit gemaakt op dit gebied. Sinds het Hiddink-tijdperk worden bijvoorbeeld spelers in kleding van de club afgebeeld. Mede daardoor is de uitstraling van de club op marketinggebied steeds beter geworden. Dit zie je terug in de verkoop."

 

Bron: omroepbrabant.nl