Gisteren in de wedstrijd om de Zilveren Bal tegen Feyenoord speelde Sparta voor het eerst met een nieuwe sponsor: De Sunday Foundation. De Sunday Foundation is een initiatief van de journalisten Hugo Borst en Sander de Kramer. De Sunday Foundation, die volledig bestaat uit vrijwilligers, biedt hulp op de zogenaamde vergeten plekken op de wereld. De Stichting zet daar projecten op om de ergste nood te verhelpen. Voorbeelden zijn het bevrijden van kinderen uit de diamantindustrie in Sierra Leone en het opzetten van scholen met lokale leraren voor weeskinderen.

Sparta voetbalshirt

 

De wedstrijd om de Zilveren Bal tussen Sparta en Feyenoord staat van oudsher in het teken van het ondersteunen van jong talent. De opbrengst van de wedstrijd wordt verdeeld over de twee jeugdopleidingen van de beide teams. Het shirt van Sparta Rotterdam prijkte vanaf gisteren met het logo van de Sunday Foundation op de linkermouw. Graydon blijft als hoofdsponsor vermeld op de borst. Oorspronkelijk zou gisteren ook de officiële presentatie zijn van de nieuwe sponsor zijn, echter door het overlijden van Coen Moulijn vonden de geplande festiviteiten rondom deze wedstrijd geen doorgang.

 

De Sunday Foundation is een initiatief van de Rotterdammers Sander de Kramer en Hugo Borst. De zeer bevlogen en geëngageerde schrijvers/columnisten schreven veel over, wat zij noemen, ‘vergeten plekken’ in de wereld. Plekken waar zich schrijnende, ontoelaatbare of zelfs onmenselijke dingen afspelen, maar die om één of andere reden geen of weinig internationale aandacht krijgen. Plekken waar mensen in nood verkeren, maar waar niets aan gedaan wordt. De Kramer en Borst vinden dat onverteerbaar. Daarom zijn zij, met een groep gelijkgestemden waaronder artsen en geëngageerde ondernemers, de Sunday Foundation gestart.

 

Hoofdsponsor Graydon heeft de shirtreclame op de mouw afgestaan aan de Sunday Foundation. “Dit was voor ons een logische keuze”, aldus Mattijs Manders, Commercieel Directeur Graydon. "Als hoofdsponsor van Sparta hebben we al eerder een doel gesteund dat aan Sparta gelieerd was, namelijk Spieren voor Spieren. De Sunday Foundation is opgericht door twee Sparta-sympathisanten en daarom wilden wij graag ons steentje bijdragen door ruimte te maken op het shirt en zo de aandacht te vragen voor dit goede initiatief”.

 

Bron:

http://www.sparta-rotterdam.nl/

         http://www.sundayfoundation.org