2 augustus 2022

Stade Brest voetbalshirts 2022-2023

De Bretonse voetbalclub Stade Brest heeft, in samenwerking met kledingsponsor adidas, de nieuwe voetbalshirts voor het seizoen 2022-2023 officieel gelanceerd. Afgelopen seizoen is de Franse club geëindigd op de elfde plek in de Ligue 1. Dit betekent dat deze nieuwe shirts aankomend seizen te bewonderen zijn in de Ligue 1 en de Coupe de France wedstrijden. De thuiswedstrijden in deze competitie worden gespeeld in het Stade Francis Le Blé een klein stadion dat plaats biedt aan ongeveer 16.000 supporters. Ook dit seizoen is het Duitse sportmerk adidas weer verantwoordelijk voor het design van de shirts van Stade Brest. Deze verantwoordelijkheid heeft het sportmerk sinds 2020. Nieuwsgierig naar de tenues die gedragen worden door de ploeggenoten van Marco Bizot? Check de details hieronder!

Stade Brest thuisshirt 2022-2023

Het nieuwe thuisshirt van Stade Brest is gebaseerd op het Mi Condivo 22 template van adidas. Het nieuwe thuistricot van de Bretonse club wordt gekenmerkt door de traditionele clubkleuren van Stade Brest. De body van het shirt is rood van kleur en wordt versierd door witte details. Deze witte details komen terug in de kraag van het shirt, de bekende adidas strepen op de schouders van het shirt en de sponsoruitingen. Op de rechterborst prijken de sponsoren Guyot Environnement en kledingsponsor adidas. Op de linkerborst schittert het clubwapen van Stade Brest en de sponsoruiting van Oceania Hotels. Terwijl op het midden van de borst sponsor Sill een plekje heeft gekregen op het shirt. De hoofdsponsor Queguiner Materiaux staat op het midden van het shirt. Het mooiste detail van het shirt komt terug op de rechteronderkant van het shirt. Waar een afbeelding staat van een grote zeilboot. Welke bekend zijn in de regio waar de stad Brest ligt. Ook op de achterkant van het shirt zijn nog sponsoruitingen te vinden van Ecomiam en J. Bervas. Het nieuwe thuistenue wordt gecompleteerd door een witte voetbalbroek en rode kousen.

Stade Brest uitshirt 2022-2023

Het uitshirt van Stade Brest is gebaseerd op hetzelfde template als het thuisshirt van de club. De kleurencombinatie van wit met goud zorgt wat ons betreft voor een zeer gaaf shirt. De basiskleur van het tenue is wit en de details op het shirt zijn goud van kleur. Dit geldt voor de adidasstrepen op de schouders van het shirt. De kraag, zowel de binnenkant als de buitenkant en de sponsoruitingen. Vele sponsoruitingen zijn hetzelfde als op het thuisshirt: Guyot Environment, Oceania Hotels en natuurlijk kledingsponsor adidas. Ook is er bij het uitshirt ruimte vrij gelaten voor regionale merken uit Bretagne. Breizh Cola staat op het midden van het shirt, terwijl Yaourt Malo, een zuivelfabrikant uit de piratenstad Saint-Malo op het midden van het shirt prijkt. Rechtsonder komt ook bij het uitshirt de regionale zeilboot terug. Ook deze is goud van kleur. Het nieuwe uittenue van Stade Brest wordt gecompleteerd door een witte broek en witte kousen, ook deze bevatten gouden details.

Stade Brest derde wedstrijdshirt 2022-2023

Naast het thuis- en uittenue van de Franse club, is ook het derde wedstrijdshirt van Stade Brest officieel gelanceerd. Dit is een ode aan de regio Bretagne. De kleurencombinatie van Zwart met wit zijn dan ook de kleuren waar deze regio bekend om staat. Een all-over print van verschillende driehoeken versieren dit derde tenue. De sponsoruitingen op het shirt komen overéén met de uitingen op het uitshirt, je kan dit tenue dus een echte ode aan Bretagne noemen. De basiskleur van het tenue is zwart en de accenten op dit shirt dus wit. Ook de boot op de rechteronderkant van het shirt is wit van kleur. Het nieuwe derde wedstrijdtenue van Stade Brest wordt gecompleteerd door een zwarte voetbalbroek en zwarte kousen. Ook bevinden zich uitingen van club en sponsor op deze shorts en kousen. Check hieronder nog meer foto’s  van de verschillende tenues van Stade Brest.

Op dit moment zijn de nieuwe voetbalshirts van Stade Brest alleen te koop in de officiële webshop van de Franse club, ben je opzoek naar andere voetbalshirts van verschillende voetbalclubs uit de grootste competities wereldwijd? Check DEZE FANSHOP.