Vitesse presenteert zich zondag tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord in het eigen GelreDome met een uiting van Spieren voor Spieren op het geel-zwarte shirt. De sponsorruimte op het shirt van de Arnhemse hoofdmacht kwam onlangs vrij doordat de overeenkomst met Zuka door Vitesse is opgeschort. Spieren voor Spieren is voorlopig te bewonderen op het Vitesse-shirt.

Algemeen directeur Paul van der Kraan van Vitesse: “We waren in eerste instantie op zoek naar een vervangende commerciële partij voor de rest van dit seizoen. Die zoektocht heeft tot nu toe niet het gewenste resultaat opgeleverd. Om die reden speelden wij de laatste twee wedstrijden zonder sponsor. Dat vinden wij zonde van de gemiste exposure en daarom hebben we gekeken of we ‘for the time being’ een interessante maatschappelijke partij konden vinden. In Spieren voor Spieren hebben wij deze gevonden.

 

 

Vitesse is sinds 2007 serieus bezig met maatschappelijke verbondenheid en met deze samenwerking kunnen wij Spieren voor Spieren extra onder de aandacht brengen en gelijktijdig onze betrokkenheid bij deze Stichting tonen. Bovendien is Spieren voor Spieren al nadrukkelijk verbonden met het Nederlandse Betaald Voetbal. Helaas is het niet voor alle kinderen vanzelfsprekend dat zij zich vrij kunnen bewegen en sporten. Hopelijk draagt deze shirt-exposure bij aan meer bewustwording en extra financiële middelen.”Joost Wijnhoud, directeur Spieren voor Spieren: “Uiteraard zijn we als Stichting bijzonder blij en dankbaar met deze prachtige samenwerking. Een mooie match. Sporten en spieren horen bij elkaar. Sporten staat voor vrijheid en genieten van het leven. Als sporter, voel je dat. Een spierziekte maakt sporten moeilijk, pijnlijk of zelfs onmogelijk. Als sportiefste goede doel van Nederland zijn we heel blij dat Vitesse op deze manier helpt. Als Stichting willen we het Spieren voor Spieren Kindercentrum uitbreiden met een internationaal expertisecentrum voor de spierziekte SMA. We willen binnen vijf jaar een doorbraak forceren voor deze spierziekte. Het is fantastisch dat deze shirt-exposure van Vitesse bijdraagt aan de bekendheid van de Stichting. Laat alle sporters hun gezonde spieren inzetten voor zieke kinderspieren, dan wordt er veel geld opgehaald voor kinderen met een spierziekte.”