Het nieuwe SC Heerenveen uitshirt 2012/2013 is officieel bekend gemaakt na de met 5-1 verloren wedstrijd tegen PSV op 18-12-2011. Een aantal weken geleden berichtten wij al dat de SC Heerenveen voetbalshirts 2012-2013 door de supporters van de club ontworpen zijn. SC Heerenveen heeft de afgelopen maanden bijna 200 ontwerpen ontvangen voor het nieuwe thuis- en uitshirt voor het seizoen 2012/2013. In een speciale campagne werd de fans opgeroepen met een eigen ontwerp te komen. Het initiatief werd door de Friese club gestart naar aanleiding van het rumoer omtrent de introductie van het vorige uitshirt.

Uit deze 200 designs heeft heeft een vakjury, bestaande uit spelers, directie en afgevaardigden van JAKO, de Supportersraad en medewerkers van de club per tenue een drietal ontwerpen uitgekozen. Uit die ontwerpen is onderstaand voetbalshirt als winnaar uit de bus gekomen. Dit betrof het ontwerp van SC Heerenveen supporter Johan Boomstra.

Het SC Heerenveen uitshirt 2012-2013 is overwegend zwart en wordt verder gekenmerkt door de blauwe, witte en blauwe verticale banen over het midden van het shirt. In de witte baan staan de zeven pompeblêden, welke onder elkaar gesorteerd staan. Deze banen worden op het midden van het shirt onderbroken door het logo van de hoofdsponsor: Univé Verzekeringen Het logo van JAKO staat op de rechterborst en het logo van SC Heerenveen op de linkerborst. Verder bevat het shirt een blauwe ronde hals. Het uitshirt van SC Heerenveen wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje waarop het logo van SC Heerenveen en teamkledingsponsor JAKO staan. De kousen, welke bij eht Heerenveen uittenue horen, zijn overwegend zwart en bevatten aan de bovenkant van de kousen blauwe en witte banen.

Check hieronder de foto's van het nieuwe SC Heerenveen uitshirt 2012-2013. Deze kan je vanaf medio mei kopen in de online voetbalshop van Subside Sports. Koop hier ook de huidige SC Heerenveen tenues 2011-2012.

Koop het hier!

SC Heerenveen uitshirt 2012-2013
SC Heerenveen uitshirt 2012/2013