Na lange discussies en veel kritiek van supporters, is de clubleiding van SC Heerenveen gezwicht voor de kritiek op het in de wedstrijd tegen Roda JC gepresenteerde uitshirt voor het seizoen 2011/2012. Dit uitshirt had namelijk een vrij opvallend design. Het design had namelijk precies hetzelfde design als de Ajax thuisshirts. Dit design werd gekenmerkt door de rode baan, welke verticaal over de lengte van het het shirt loopt. Verder was dit shirt geheel wit, met uitzondering van de onderkant van de mouwen. Op het midden van de borst stond het logo van SC Heerenveen.

 

Het betrof het tenue waarin Heerenveen in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw speelde: een zwarte broek, een wit shirt met verticale rode baan en zwarte sokken met een roodwitte omslag. Het tenue was daarmee de directe voorloper van het huidige Pompeblêdentenue van sc Heerenveen.


De speciale campagne rondom de introductie en het nieuwe tenue hebben veel reacties losgemaakt. De discussie over het tenue heeft grote betrokkenheid van het Heerenveenpubliek bij de club getoond. De directie van SC Heerenveen wil luisteren naar de geluiden uit de supporters en sponsorgeledingen. De beladenheid die veel supporters bij het nieuwe tenue voelen, heeft de directie van sc Heerenveen doen besluiten de zaken opnieuw op een rijtje te zetten. De commentaren waren zowel positief als negatief. De negatieve commentaren hadden echter een dermate emotionele lading als gevolg van associaties met het Ajax-shirt, dat de SC Heerenveen leiding besloten heeft om het tenue niet als regulier uittenue te gaan gebruiken. De conclusie is dat bij de keuze voor het authentieke karakter van het tenue de associatie met het Ajax-shirt onvoldoende is meegewogen. Daarom is besloten het gebruik van het tenue van sc Heerenveen uit de jaren twintig en dertig niet door te zetten als reserveshirt voor het seizoen 2011-2012. Wat er wel gaat gebeuren met onderstaand shirt is nog onduidelijk! Wij gaan ervan uit dat de shirts al geproduceerd zijn en dus een ander doel krijgen.sc Heerenveen speelt bijna alle wedstrijden in het traditionele Pompeblêdentenue. Bij de uitduels waarin dit vanwege de kleurstelling van het shirt van de tegenstander niet mogelijk is, zal de club gebruik maken van een ander tenue. Dit reservetenue is inmiddels bekend. Check hieronder de foto van het nieuwe SC Heerenveen uitshirt 2011/2012.
SC Heerenveen uitshirt 2011/2012
Het nieuwe SC Heerveen uitshirt voor het seizoen 2011/2012 wordt dus geheel blauw en wordt gekenmerkt door de verticale donkerblauwe en lichtere blauwe banen, die over de voorkant van het shirt lopen. Verder loopt er een rode lijn over de rechterkant van het shirt van boven naar beneden. Ter hoogte van de schouders is het shirt geheel blauw, evenals de mouwen. Op de linkerborst van het shirt staat het logo van SC Heerenveen en op het midden van de borst, net onder de blauwe V-hals, staat het logo van teamkledingsponsor JAKO. Hoofdsponsor Univé Verzekeringen staat op het midden van het shirt in het wit. Het broekje, dat bij het SC Heereveen uitshirt 2011-2012 hoort, is geheel blauw en bevat op de rechterpijp het logo van SC Heerenveen en Univé en op de andere pijp het logo van JAKO. De kousen, die bij shirt uittenue van SC Heerenveen horen zijn geheel rood of blauw.
De SC Heerenveen shirts voor het seizoen 2011/2012 kan je vanaf nu kopen in de voetbalshop van voetbalshirts.com.
Koop het hier!