SC Heerenveen presenteert op een creatieve manier de nieuwe uitshirts voor het seizoen 2011/2012. Dagelijks geeft de club op haar website, middels foto's, verhalen en filmpjes, hints over het design en de herkomst van het voetbalshirt. Het is nu al duidelijk dat het uitshirt van SC Heerenveen gebaseerd is op een shirt wat de Friezen in de periode tussen 1920 en 1970 gedragen heeft. Daarnaast lijkt het erop dat het shirt hetzelfde design krijgt als het Ajax thuisshirt, met uitzondering van de kraag en de kleur van de baan die over het shirt loopt. Het lijkt er namelijk op dat het een opstaande kraag wordt met een V-hals. De kleur van de baan is niet te traceren in de filmpjes. Wel heeft SC Heerenveen in een wit shirt met een rode baan gespeeld in de jaren '20 en '30.

In een filmpje dat zaterdag 7 mei 2011 op de website van SC Heerenveen te zien was, zien we Breuer lopen in een shirt met een brede baan verticaal over de voorkant van het shirt. Check hieronder het filmpje, waarin Breuer de hoofdrol speelt.

 

 

Wil je zelf de presentatie van het nieuwe SC Heerenveen uitshirt volgen? Dat is simpel, bezoek dagelijks de website van SC Heerenveen! Het nieuwe uitshirt wordt door SC Heerenveen voor het eerst gedragen én gepresenteerd in de uitwedstrijd tegen Roda JC op zondag 15 mei 2011. Eerder werd al het nieuwe SC Heerenveen thuisshirt 2011/2012 bekend. Check dit shirt hier!