SC Bastia retro voetbalshirt 1981-1982

COPA en Sporting Club de Bastia zijn weer een samenwerking met elkaar aangegaan en dit heeft geresulteerd in een gloednieuw retro voetbalshirt. Het Nederlandse retro merk heeft het legendarische voetbalshirt van het seizoen 1981-1982 namelijk nieuw leven ingeblazen. SC Bastia speelt haar wedstrijden in Ligue 2 in voetbalshirts van adidas, maar COPA is dus verantwoordelijk voor de retro lijn van de Franse club die met een grote opmars bezig is. Het merk verzorgt in Frankrijk ook de retro voetbalshirts van FC Nantes en OSC Lille.

Door een faillissement in 2017 werd SC Bastia terug gezet naar het vijfde niveau, de Championnat National 3. Inmiddels is de club terug op het tweede niveau van Frankrijk, waar het momenteel in de onderste regionen bivakkeert. Veertig jaar geleden vierde ''Les Lions'' hun hoogtijdagen. Na het winnen van de Coupe de France in 1981, plaatste de club zich voor de Europa Cup II. Met spelers als Claudi Papi, Charles Orlanducci (de leeuw van Vescovato) en Kameroen international Roger Milla, werd in de eerste ronde KTP Kotka verslagen (5-0 over tweede wedstrijden). In de achtste finales was FC Dinamo Tblisi te sterk (2-4) voor het SC Bastia van trainer Antoine Redin. In de Coupe de France haalde de club uit Corsica nog wel de halve finale, maar ging het onderuit tegen AS Saint Etienne, de club waarvan SC Bastia een jaar eerder nog won in de finale van het toernooi.

In het seizoen 1981-1982 was Puma nog de kledingsponsor van SC Bastia. Het COPA SC Bastia retro voetbalshirt 1981-1982 is een exacte reproductie van het shirt van destijds. Het voetbalshirt is blauw en wordt vooral gekenmerkt door de verticale dunne witte lijnen op de voor- en achterkant van het tenue. Ook de band aan de zijkanten en de taping op de mouwen zijn wit. Hetzelfde geldt voor de V-hals en de band aan de onderkant van de mouwen. Op het midden van het tenue prijkt in het groot de badge van de club. Deze badge wordt gekenmerkt door het Morenhoofd, het nationale symbool van Corsica. Deze komt ook terug in de vlag van Corsica en Sardinië. Boven het logo staan de initialen van de club: S.E.C.B. In vergelijking met het voetbalshirt van 40 jaar geleden ontbreekt dus alleen het logo van Puma.

Het retro shirt is gemaakt van een combinatie van katoen (50%) en polyester (50%) en wordt geleverd in een luxe cadeaubox met daarop het logo van de Franse club. Het shirt is beschikbaar in de maten XS, S, M, L, XL en XXL en heeft een prijs van € 59,95. In de onderstaande winkel kun je het voetbalshirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt dezelfde bedrukking gebruikt als in de jaren '80. Directe levering!

Bestel het SC Bastia retro voetbalshirt direct in deze SHOP! 

SC Bastia voetbalshirt 1981-1982

Detail SC Bastia retro shirt 1981-1982