3 augustus 2017

Royal Antwerp FC voetbalshirts 2017-2018

De nieuwe voetbalshirts van de nieuwbakken Jupiler Pro League club Antwerp FC zijn afgelopen week officieel bekend gemaakt door de Belgische club en kledingsponsor JAKO. In deze voetbalshirts speelt Antwerp FC de wedstrijden in de Belgische competitie gedurende 2017-2018. Na twaalf jaar afwezigheid in de Belgische Eerste klasse, promoveerde de club afgelopen seizoen weer naar het hoogste niveau. Afgelopen week lanceerde de club in samenwerking met kledingsponsor JAKO de nieuwe voetbalshirts voor 2017-2018. Het Duitse sportmerk JAKO is sinds het seizoen 2016-2017 kledingsponsor van de club. Beide partijen hebben een meerjarige overeenkomst. Check hieronder de details van de nieuwe shirts van de club die haar thuiswedstrijden speelt in de Bosuil.

Royal Antwerp FC thuis shirt en tenue 2017-2018

Het nieuwe Antwerp FC thuisshirt voor 2017-2018 is overwegend rood en wordt gekenmerkt door de brede witte horizontale baan over het midden van het shirt. Hiermee heeft het shirt het omgekeerde design van de voetbalshirts van Ajax. De witte accenten komen ook weer terug in de v-hals en in de bies aan de onderkant van de mouwen. De schouders zijn uitgerust met de trademark tekens van JAKO en het logo van de Duitse kledingsponsor prijkt op de rechter borst. De andere borst bevat het logo van de in 1880 opgerichte club. Verder staan op de voorkant van het shirt de logo's van sponsoren ZNA & het Koningin Paola Kinderziekenhuis. Het nieuwe shirt van de club uit Antwerpen bevat bovendien verschillende details. Zo is in de binnenkant van de kraag een gouden print verwerkt van tribune 2 van het stadion van de club, de Bosuil. De club en JAKO zeggen hierover dat het '' de enige tribune is, die uit pure hartstocht alle tegenslagen, bouwwerken en feestgedruis weerstaat. Uniek in België. Verder is het shirt uitgerust met het wapen van de stad Antwerpen. Daarnaast bevat één van de rode banen een watermerk waarin een FC Antwerp logo is verwerkt met daarin de tekst ''WINNERS'', verwijzend naar het kampioenschap van de Tweede Klasse afgelopen seizoen. De achterkant van de kraag bevat de tekst: ''The ONE & ONLY.'' Hiervoor zegt de club: ''Antwerp is uniek en met geen enkele andere club te vergelijken. We zijn (Stamnummer) 1, één familie, en doorstaan als enige Belgische club al 138 jaar weer en wind.

Het nieuwe thuistenue wordt gecompleteerd door een rood broekje met witte details. De kousen zijn rood/wit gestreept en bevatten de initialen van de club: RAFC.

Royal Antwerp FC uit shirt en tenue 2017-2018

Het nieuwe Antwerp FC uitshirt voor 2017-2018 heeft hetzelfde template als het thuisshirt. Dit shirt is echter een combinatie van zwart en goud. Het shirt is overwegend zwart en bevat een gouden band over het midden van het voetbalshirt. Ook de v-hals van het shirt is goud en dit geldt ook voor de bies aan de onderkant van de mouwen. Ook dit shirt bevat weer verschillende details. De binnenkant van de kraag bevat bijvoorbeeld de skyline van stad Antwerpen. Daarboven is de tekst: ''De ploeg van de stad'' verwerkt. Ook op dit voetbalshirt is het wapen van de stad Antwerpen verwerkt en bovendien bevat het shirt een watermerk van een kroon. Dit is een verwijzing naar het feit dat Royal Antwerp FC 97 jaar geleden tot koninklijk werd uitgeroepen. Deze kroon was ook vorig seizoen op de voetbalshirts aanwezig. Het uittenue wordt compleet gemaakt door een zwart broekje met gouden details en zwart/goud gestreepte kousen. Op de kousen staan ook het oprichtingsjaar van de club: 1880.

Royal Antwerp FC shirt kopen

De nieuwe Royal Antwerp FC tenues zijn alleen te koop in de stad of in de online shop van de club. Wil je echter nostalgische shirts of een boek over het stadion van de club kopen? Check het dan in de onderstaande online winkel. Directe levering gegarandeerd!

Koop je FC Antwerp merchandising in DEZE SHOP!