11 september 2015

FC Antwerp Retro Voetbalshirt 1980's

Dit is het retro voetbalshirt 1980 van FC Antwerp. Het retro shirt is gebaseerd op de voetbalshirts welke door de voetballers van Antwerp FC werden gedragen in de jaren '80. Royal Antwerp Football Club (RAFC) of kortweg Antwerp, is een Belgische professionele voetbalclub. De clubkleuren zijn rood en wit. Antwerp werd opgericht in 1880 als de "Antwerp Athletic Club". Bij het toekennen van de stamnummers in 1926 was Antwerp de oudste nog bestaande club van België waardoor het bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond aangesloten is met stamnummer 1. Royal Antwerp Football Club is de oudste nog bestaande club van België. The Great Old speelt sinds 1923 in het Bosuilstadion.

Informatie FC Antwerp Retro Shirt 1980

Het FC Antwerp retro shirt heeft korte mouwen en is overwegend rood. Daarnaast kent het voetbalshirt ook enkele witte details. Zo is de grote klassoeke kraag. Dit geldt ook voor de biesjes aan de uiteinden van de mouwen. Bovendoen geldt dit ook voor het logo van  shirtsponsor TV Ekspress op de borst. Deze sponsor domineerde de jaren '80 en is naast Bell een icoon in de shirtsponsoring van FC Antwerp. TV Ekspres was een Vlaams tijdschrift dat van 1969 tot eind 2001 verscheen. Het COPA retro shirt heeft een normale pasvorm en wordt geleverd in een luxe COPA box. Check hieronder foto's van het nieuwe FC Antwerp retro shirt.

Historie FC Antwerp

In het jaar 1980 vierde FC Antwerp als eerste Belgische club haar 100-jarig bestaan. Het eeuwfeest moest het startsein zijn voor de weg naar de (inter-)nationale top. Het seizoen 1987-1988 was in de jaren '80 een van de meest succesvolle seizoenen. De Antwerpse club sloot het jaar 1987 af als winterkampioen, maar moest vervolgens toch zijn meerdere erkennen in Club Brugge. Vooral het spectaculaire aanvalsspel van FC Antwerp maakte bij de kenners indruk. Ook in Europa vielen de prestaties van FC Antwerp op. In het seizoen 1989-1990 strand FC Antwerp pas in de kwartfinale van de UEFA Cup. Het Europese hoogtepunt beleeft de club echter in het seizoen 1992-1993. FC Antwerp neemt deel aan de Europese Beker der Bekerwinnaars. Glenavon, Admira Wacker, Steaua Boekarest en Spartak Moskou worden uitgeschakeld. Pas in de finale op Wembly tegen het Italiaanse Parma moet FC Antwerp buigen.

FC Antwerp retro voetbalshirt kopen

Vanaf vandaag is het Antwerp FC retro shirt te bestellen in de online shop van Sportus.nl. Het retro shirt kent een verkoopprijs van € 49,95 en is verkrijgbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. Uniek shirt voor de echte FC Antwerp fan.

Koop het hier... en geef hieronder jouw mening!

FC Antwerp Retro Shirt 1980

FC Antwerp Retro Shirt 1980 2

FC Antwerp Retro Shirt 1980 3

FC Antwerp Retro Shirt 1980 4

FC Antwerp Retro Shirt 1980 6