11 september 2015

Roth-Weiss Essen retro voetbalshirt 1984-1985

Dit is het Rot-Weiss Essen retro voetbalshirt 1984-1985. Het Rot-weiss retro shirt 1984-1985 is gebaseerd op het voetbalshirt van de Duitse voetbalclub uit dat voetbalseizoen. Rot-Weiss Essen is een Duitse voetbalclub uit Essen (Noordrijn-Westfalen). De club komt tegenwoordig uit op het vierde niveau van Duitsland, in de Regionalliga West. De club stond lange tijd in de schaduw van stadsrivaal Schwarz-Weiss Essen, maar werd na de Tweede Wereldoorlog definitief de nummer één van de stad. In 1955 werd Rot-Weiss Essen zelfs landskampioen van Duitsland. Stadion Essen is de thuisbasis van de Duitse club en kent een capaciteit van 20.000 toeschouwers.

Informatie Rot-Weiss Essen retro shirt 1984-1985

Het Rot-Weiss Essen retro shirt 1984-1985 is overwegend rood gekleurd en kent daarnaast enkele witte details. Zo lopen over de voor- en achterzijde van het retro shirt meerdere dunne verticale witte strepen. Het voetbalshirt heeft daarnaast een witte v-hals. De brede biezen aan de uiteinden van de mouwen zijn ook wit. Verder kent het shirt korte mouwen en is het gemaakt van polyester. Op het midden van het voetbalshirt komt het logo van hoofdsponsor Schossau terug. Op de linkerborst komt het logo van RWE terug. De COPA retro shirts hebben een normale pasvorm en worden geleverd in een luxe COPA box. Check hieronder foto's van het Rot-Weiss Essen retro shirt.

Historie Rot-Weiss Essen

Rot Weis Essen werd in het jaar 1955 kampioen van Duitsland. Essen kreeg ook de eer om als eerste Duitse club aan te treden in de Europacup I, die dat jaar van start ging. De club speelde tegen het Schotse Hibernian Edinburgh maar werd zwaar afgestraft (5-1) en verdween roemloos van het Europese toneel. De club heeft vandaag de dag nog een sterke achterban en heeft zelfs in de derde klasse(regionalliga) zo'n 10.000 supporters per wedstrijd. Enkele bekende oud-spelers van de club zijn Mario Basler, Otto Rehhagel en Mesut Özil. In het jaar 1984-85 werd de club kampioen van de Overliga Nordrhein, na eerder te zijn teruggezet door financiële problemen. Rot-Weiss Essen eindigde in de competitie na 34 wedstrijden boven Schwarz-Weiss Essen, dat wordt gezien als de rivaal van de club.

Rot-Weiss Essen Retro voetbalshirt kopen

Vanaf vandaag is het Rot-Weiss Essen retro shrit te bestellen in de online shop van Sportus.nl. Het retro shirt kent een verkoopprijs van € 49,95 en is verkrijgbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. Uniek shirt voor de echte Rot-Weiss Essen fan.

Koop het hier... en geef hieronder jouw mening!

Rot -Weiss Essen Retro Shirt 1984

Rot -Weiss Essen Retro Shirt 1984 2

Rot -Weiss Essen Retro Shirt 1984 3

Rot -Weiss Essen Retro Shirt 1984 4

Rot -Weiss Essen Retro Shirt 1984 5

Rot -Weiss Essen Retro Shirt 1984 6