11 september 2015

Rot-Weiss Essen retro voetbalshirt 1970's

Dit is het Rot-Weiss Essen retro voetbalshirt 1970's. Dit retro shirt is gebaseerd op de voetbalshirts van de Duitse voetbalclub uit de jaren '70. Rot-Weiss Essen is een Duitse voetbalclub uit Essen (Noordrijn-Westfalen). De club komt tegenwoordig uit op het vierde niveau van Duitsland, in de Regionalliga West. De club stond lange tijd in de schaduw van stadsrivaal Schwarz-Weiß Essen maar werd na de Tweede Wereldoorlog definitief de nummer één van de stad en werd in 1955 zelfs landskampioen. Thuisbasis is Stadion Essen en biedt plaats voor 20.000 toeschouwers.

Informatie Rot-Weiss Essen retro shirt 1970's

Het Rot-Weiss Essen retro shirt is overwegend wit en kent daarnaast enkele rode details. Over de voorkant van het voetbalshirt lopen drie verticale rode banen met een dikkere baan in het midden. De ronde hals en de biezen aan de uiteinden van de mouwen zijn ook rood. Bovendien loopt over de mouwen en onder de oksels een rode streep. Op de linkerborst komt het logo van Rot-Weiss Essen terug. De COPA retro shirts hebben een normale pasvorm en worden geleverd in een luxe COPA box.

Historie Rot-Weiss Essen

Rot-Weis Essen werd in het jaar 1955 kampioen van Duitsland. Essen kreeg ook de eer om als eerste Duitse club aan te treden in de Europacup I, die dat jaar van start ging. De club werd speelde tegen het Schotse Hibernian Edinburgh, maar werd zwaar afgestraft (5-1) en verdween roemloos van het Europese toneel. De club heeft vandaag de dag nog een sterke achterban en heeft zelfs in de derde klasse(regionalliga) zo'n 10.000 supporters per wedstrijd. Enkele bekende oud-spelers van Mario Basler, Otto Rehhagel en Mesut Ozil. In de jaren '70 wisselde het de Bundesliga geregeld af met het tweede niveau van Duitsland. Zo werd in 1973 het kampioenschap van het tweede niveau veroverd en keerde de club uit Essen weer terug in de Bundesliga. Na de jaren '70 en na finaniciële problemen ging het bergafwaarts met de club en bungelde het vooral tussen het tweede en derde niveau in.

Rot-Weiss Essen retro voetbalshirt kopen

Vanaf vandaag is het Rot-Weiss Essen retro shrit te bestellen in de online shop van Sportus.nl. Het retro shirt kent een verkoopprijs van € 49,95 en is verkrijgbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. Uniek shirt voor de echte Rot-Weiss Essen fan.

Koop het hier... en geef hieronder jouw mening!

Rot -Weiss Essen Retro Shirt 1970

Rot -Weiss Essen Retro Shirt 1970 2

Rot -Weiss Essen Retro Shirt 1970 3

Rot -Weiss Essen Retro Shirt 1970 4

Rot -Weiss Essen Retro Shirt 1970 5

Rot -Weiss Essen Retro Shirt 1970 6