9 april 2017

Red Star Paris voetbalshirt ter ere van 120 jarig bestaan

Vandaag hebben we het ook even over een voetbalshirt van een Ligue 2 club! Allereerst omdat de Franse club dit jaar 120 jaar bestaat, maar ook omdat een Nederlands merk eerder dit jaar al een retro trainingsjack van de club lanceerde. Daarover straks meer. We hebben het over Red Star Paris. De ''tweede club van Parijs'' lanceerde afgelopen weekend in samenwerking met kledingsponsor adidas een nieuw shirt ter ere van het 120 jarig bestaan van de club. Red Star is opgericht in 1897 en was ook één van de clubs die aan de wieg stond van de hoogste profcompetitie van Frankrijk, de Ligue 1. In totaal heeft de club 19 seizoenen op het hoogste niveau van Frankrijk gebivakkeerd en strijdt momenteel tegen degradatie in de Ligue 2. Check hieronder de flitsende details van het nieuwe shirt van Red Star.

Het nieuwe Red Star Paris voetbalshirt ter ere van het 120 jarig bestaan is zwart en wordt verder gekenmerkt door de zilveren details. Deze zilveren details komen terug aan de achterkant van de v-hals en in de drie strepen van adidas aan de zijkanten van het shirt. Verder bevat het shirt op de voorkant een print met daarin de tekst: ''120 – RED STAR.'' De linker borst bevat een logo ter ere van het 120 jarig bestaan in het rood. In dit logo staat een speciale tekst: ''Notre Coeur, Notre Force''. De andere borst bevat het logo van adidas. Het special edition shirt is zowel bedoeld om te dragen tijdens de wedstrijden als ''off pitch.'' Het nieuwe Red Star tenue ter ere van de verjaardag van de club wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje en fel rode kousen.

Eerder dit jaar lanceerde het Nederlandse retro merk COPA Football een speciaal retro trainingsjack, dat gebaseerd is op de trainingsjacks van het seizoen 1967. Uiteraard hebben we over dit speciale retro jack ook een blog geschreven. Check in dit artikel ook meer over de historie van de club. 

Het nieuwe shirt ter ere van het 120 jarig bestaan in vooralsnog alleen in de clubshop van de Franse club te koop. Het retro trainingsjack scoor je exclusief in deze WINKEL. Directe levering gegarandeerd!