RAKUTEN is vanaf het seizoen 2017-2018 de nieuwe hoofdsponsor van Barcelona. Hiermee zal het Japanse E-Commerce bedrijf vanaf volgend seizoen op het midden van de shirts van Barcelona staan. Barcelona en RAKUTEN tekenden vandaag een contract voor de komende vier seizoen, waardoor de onderneming in ieder geval tot 2021 op de shirts van Barcelona zal staan. Met het contract is een bedrag van € 220 miljoen gemoeid, waardoor de Spaanse club jaarlijk ongeveer € 55 miljoen van het Japanse concern ontvangt. Wanneer Barcelona kampioen wordt, betaalt de nieuwe hoofdsponsor nog eens een extra bedrag van € 1,5 miljoen per jaar. Wanneer de club de Champions League wint loopt de teller nog meer op en betaalt het Japanse bedrijf nog een xtra bedrag van € 5 miljoen. De deal tussen Barcelona en Rakuten betekent dat Barcelona afscheid neemt van Qatar Airways, welke vanaf 2013 de shirts van Barcelona versierde. Qatar Airways betaalde Barcelona een bedrag van om en nabij de € 35 miljoen.

Rakuten Barcelona voetbalshirt 2016-2017

De sponsordeal tussen Barcelona en RAKUTEN betekent de grootste shirtsponsordeal wereldwijd, samen met de deal tussen United en Chevrolet. Tot nog toe stond de deal tussen Manchester United en Chevrolet op nummer één. De autofabrikant sponsort ''The Mancunians'' voor een bedrag van 47 miljoen pond per jaar. Dit bedrag komt ongeveer overeen met het bedrag dat gemoeid is in de sponsordeal tussen Barca en het Japanse bedrijf. Uiteraard zijn beide partijen verheugd met de deal. Josep Maria Bartomeu, president van Barcelona, reageert als volgt: ''We zijn verheugd met de overeenkomst met Rakuten, een wereldwijd merk in innovatie met ervaring en know-how in big data, communicatie en e-commerce. Dit zal bijdragen aan het toekomstige succes van FC Barcelona.'' Ook Hiroshi Mikitani, CEO van RAKUTEN, reageert: ''Ik ben zeer blij om toe te treden tot de Barcelona community, omdat ik het team al decennia lang volg en ik fan ben van de unieke speelstijl, professionalisme, het commitment met succes en de cultuur om jonge talenten op te leiden. Dit zijn waarden die we bij Rakuten delen.''

Nike is al sinds 1998 de kledingsponsor van Barcelona en verzorgt de voetbalshirts, tenues en trainingskleding van de Spaanse club. Deze functie zal het Amerikaanse sportmerk nog tot in ieder geval 2026 verzorgen.

Wat vinden jullie van de nieuwe hoofdsponsor? Blij met de deal tussen RAKUTEN en Barcelona. Check hieronder een foto van hoe het Barcelona shirt voor 2016-2017 met het logo van RAKUTEN eruit zou zien. Echter vanaf 2017-2018 staat het Japanse concern pas op de shirts van Barcelona. Dan hebben we meer nieuws! Wil je het laatste Barcelona shirt met Qatar Airways als sponsor kopen? Dat kan in de onderstaande shops!

Koop het nieuwe Barcelona shirt in deze deze Barcelona shop!of in de officiële Barcelona Nike shop  (INCLUSIEF OFFICIËLE BEDRUKKING)

Barcelona -rakuten -shirt -2016-2017

Barcelona -rakuten -voetbalshirt -2017