1 maart 2019

Puma nieuwe kledingsponsor Atletico Madrid vanaf 2020-2021?

Geruchten vanuit Madrid! Verschillende Spaanse media melden dat Atletico Madrid in onderhandeling is met Puma. Het Duitse sportmerk zou vanaf het seizoen 2020-2021 Nike moeten vervangen als kledingsponsor van ‘’Los Colchoneros.’’ Puma zou bereid zijn het dubbele te betalen van wat Nike jaarlijks naar de club uit de Spaanse hoofdstad overmaakt. Naar verluid heeft Atleti hier wel oren naar. Mocht het contract tot stand komen, dan betekent dit dat Atletico Madrid de deal met Nike wel af moet kopen. Beide partijen verlengden namelijk in 2014 het contract tot 2026.

Hiermee heeft Nike overigens ervaring. In 2017 kocht het met Chelsea het nog tot 2023 durende contract met adidas af voor een bedrag van maar liefst € 76 miljoen.  Nike is sinds 2001 kledingsponsor van de club die haar thuiswedstrijden afwerkt in het Wanda Metropolitano. Puma is overigens ook geen onbekende voor de Madrilenen. Het merk was in de periode 1986-1998 ook verantwoordelijk voor de productie en het design van de tenues en trainingskleding van het keurkorps van Diego Simeone. Het aantrekken van Atletico Madrid zou perfect bij de nieuwe strategie van Puma passen. Het Duitse sportmerk is druk bezig haar portfolio te versterken. Afgelopen jaar haalde de club AC Milan, Borussia Monchengladbach en Olympique Marseille en vanaf 2019-2020 wordt Puma kledingsponsor van Manchester City en Valencia. Daar zou Atletico Madrid vanaf de zomer van 2021 aan toegevoegd kunnen worden. Daar tegenover staat de move van Arsenal naar adidas.

Puma zou grote plannen met Atletico Madrid hebben. Een van die plannen is een terugkeer naar het oude logo. De fans zijn van Atletico Madrid zijn namelijk niet happy met het in 2017-2018 geïntroduceerde nieuwe logo en hunkeren naar het oude logo van de Madrilenen. Hierop zou Puma bij de clubleiding voorgesteld hebben om terug te keren naar het oude logo, waarop de club weer niet enthousiast gereageerd zou hebben. Wel wordt het meegenomen in een volgende meeting tussen het sportmerk en de Spaanse topclub.

Genoeg aan de hand dus in Madrid. De geruchten lijken in ieder geval een kern van waarheid te bevatten. Zodra we meer nieuws hebben over een mogelijke deal tussen Atleti en Puma, brengen we dat uiteraard weer hier. Check hieronder ook nog een overzicht van alle kledingsponsoren in de historie van Atletico Madrid.

Ben je op zoek naar een Atletico Madrid voetbalshirt? Bestel het exclusief in deze shop

Alle kledingsponsoren/merken Atletico Madrid

Periode Merk
1980-1986 Nike
1986-1998 Reebok
1998-2001 Puma
2001-2026 Nike