17 maart 2016

Portugal thuisshirt 2016-2017

Het nieuwe Portugal thuisshirt Euro 2016 is vandaag officieel gelanceerd door de Portugese voetbalbond FPF en kledingsponsor Nike. Nike is al sinds 1997 kledingsponsor van het nationale elftal van Portugal en zal dit in ieder geval tot het WK van 2018 blijven. Het land in dit nieuwe thuisshirt de Euro 2016 thuiswedstrijden en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018 in eigen land gedurende de periode 2016-2017. Tijdens Euro 2016 is Portugal ingedeeld in poule F met Ijsland, Oostenrijk en Hongarije. Tijdens de kwalificatie voor het WK van 2018 in Rusland is het land ingedeeld in poule B met Zwitserland, Hongarije, Letland, Andorra en de Faroër Eilanden. Op 25 maart zal Portugal in de wedstrijd tegen Bulgarije het voetbalshirt voor het eerst dragen. Het nieuwe Portugal shirt is overwegend rood, maar bevat wel een opvallende kleursamenstelling.

Portugal thuis shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe Portugal thuisshirt voor Euro 2016 heeft een helder rode romp en bevat flitsende elementen. Dit flitsende design komt allereerst terug op de bordeaux rode mouwen. De mouwen bevatten flitsende dunne rode strepen. Dit rood komt ook terug op de romp. De mouwen zijn gemaakt van een wat rekbaarder materiaal. Het design van de mouwen loopt over op de schouders. Ook is het design zichtbaar langs de zij- en achterkant van de kleine v-hals. De voorkant van deze hals bevat het rood van de romp. Langs de zijkant van de hals is ook een groen detail zichtbaar. Bovendien bevat de hals op de achterkant de bordeaux rode belettering Portugal. Deze groene details komen ook terug in de strip aan de zijkanten van het voetbalshirt, welke doorloopt richting de oksels en de zijkanten van de mouwen. Een ander opvallend element is het uitgebreide mesh detail dat terugkomt rondom de borst. Dit detail zagen we ook al voorbij komen bij het flitsende PSG 3e shirt 2015-2016. Dit detail is enkel op de authentic versie van het voetbalshirt zichtbaar. Verder bevat de linker borst het logo van de Portugese voetbalbond (Federação Portuguesa de Futebol). De andere borst bevat het logo van de Amerikaanse kledingsponsor Nike in het wit. Het shirt bevat geen gele accenten te bevatten, waardoor het shirt wat weg heeft van het voetbalshirt van 2004. Het nieuwe Portugal thuistenue 2016-2017 wordt gecompleteerd door een rood short met aan de zijkanten groene verticale strepen. Hierop staan ook de logo's van Nike en de voetbalbond. De kousen zijn groen, maar bevatten aan de achterkant witte details. Nike verwacht dat Portugal gaat houden van het shirt. Wij zijn in ieder geval enthousiast. Jullie ook? Check hieronder de foto's van het Portugal thuisshirt 2016-2017, welke vanaf deze zomer gedragen wordt door sterren als Ronaldo, Pepe, Nani, Coentrao, Moutinho en Meireles. Check ook meer infot over het nieuwe Portugal Euro 2016 uitshirt. 

Portugal voetbalshirt 2016-2017 kopen

Het nieuwe Portugal voetbalshirt voor het EK van 2016 kan je vanaf eind maart kopen in de onderstaande shops voor zowel KIDS als volwassenen. De prijs voor het voetbalshirt voor volwassenen is ongeveer €80,- en voor kinderen €70,-. Bovendien kan je het Portugal shirt laten bedrukken met de officiële bedrukking van alle sterspelers of een eigen naam en nummer. Dit betreft de officiële Portugal bedrukking en bestaat uit een borstnummer, rugnummer en de naam. Wil je andere of goedkopere Portugal producten scoren? Check dan het overzicht met beschikbare producten in het overzicht hiernaast of hieronder. Directe levering en gratis verzending.

Koop het nieuwe Portugal shirt in de de officiële Portugal Nike shop  (inclusief officiële bedrukking)

of deze Portugal voetbalshop 

of in de PORTUGAL STORE

 

Portugal Thuisshirt Euro 2016

Portugal Thuisshirt Euro 2016 2

Portugal Thuisshirt Euro 2016 3

Technische informatie Portugal authentic voetbalshirt

Portugal en Nike hebben ook dit jaar een authentic versie gelanceerd. Deze is duurder dan de replica versie en heeft een prijs van € 140,- en vallen strak om het lichaam. Dit voetbalshirt is het shirt dat ook echt door de spelers wordt gedragen. Dit shirt is uitgerust met de Vapor technologie. Voorafgaand aan de lancering van het Nike Vapor Kit template heeft Nike uitvoerig onderzoek gedaan. Het uitgangspunt tijdens dit onderzoek was “ademend, maar niet te doorzichtig”. Nike is tot de conclusie gekomen dat Nike met dit template de toekomst aankan en de snelheid van het spel met dit template bevordert. Het template bevat de technologie AerowSwift. AeroSwift levert een aantal voordelen. Het levert een shirt dat 10% lichter is dan zijn voorgangers. Bovendien zorgt Aeroswift voor een shirt dat 50% meer stretch bevat dan zijn voorgangers en dus strak om het lichaam valt en de spelers bovendien voldoende bewegingsvrijheid hebben. Daarnaast transporteert het zweet 20% sneller dan zijn voorgangers. Alsof het niet genoeg is drogen voetbalshirts met Aeroswift 25% sneller dan zijn voorgangers. Kortom, voordelen alom. Het mesh desgin rondom de borst moet hier tevens aan bijdragen.