27 juli 2016

Paris Saint-Germain uitshirt 2016-2017

Het nieuwe Paris Saint Germain uitshirt voor 2016-2017 is officieel gelanceerd door Nike en de Franse kampioen. In dit nieuwe voetbalshirt speelt Paris Saint Germain de Ligue 1, Coupe de Ligue en Champions League uitwedstrijden gedurende dit seizoen. We bespreken hieronder kort het design van het nieuwe shirt. Het nieuwe shirt van de Parijzenaren is een ode aan de rijke clubhistorie en bovendien voorzien van de nieuwste technologieën. We bespreken het design van het nieuwe shirt van PSG hieronder.

Paris Saint-Germain uit shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe Paris Saint Germain uitshirt voor 2016-2017 is overwegend rood en wordt door Nike  "Challange Red" genoemd. De rode Paris Saint-Germain voetbalshirts van de seizoenen 2012-2013 en 2014-2015 kenden navy blauwe details en deze tinten komen ook weer terug in het nieuwe shirt van PSG. Het nieuwe Paris Saint Germain uitshirt is aan de zijkanten uitgerust met een blauwe strip en bovendien bevat de achterkant van de v-hals een blauwe strip. De blauwe strepen aan de zijkanten van het shirt zetten uit wanneer een speler in beweging komt en dit zorgt ook voor meer ventilatie. Met de kleuren rood en blauw is het voetbalshirt geheel in stijl van de vlag van Frankrijk (de Tricolore) en de clubkleuren van de club die haar thuiswedstrijden speelt in het Stade De France. Rood is een belangrijke kleur voor de club Paris Saint-Germain. Het eerste thuisshirt van de club was nameijk rood. Verder kende het eerste thuistenue van PSG een wit short en blauwe kousen bij de oprichting. De romp van het nieuwe uitshirt heeft een heldere kleur rood, terwijl de mouwen een donkerdere tint bevatten, inclusief dunne streepjes. Verder bevat het shirt een v-hals. Uiteraard is het shirt ook uitgerust met speciale details. Zo staat aan de binnenkant van het shirt de tekst: ''ICI C'EST PARIS''  en staat op de achterkant van de kraag de naam van de stad waarin de club haar thuiswedstrijden speelt en het Stade de France gevestigd is: PARIS. De binnenkant van de mouwen bevat de woorden 'Grandeur' (GROOTHEID) en 'Passion' (PASSIE). Bij het omslaan van de mouwen worden deze woorden zichtbaar. Op de borst van het shirt staan de logo's van de club en Nike. Het Amerikaanse sportmerk is al sinds eind jaren '80 de kledingsponsor van de club. Op het midden van het shirt staat Fly Emirates staan. De vliegmaatschappij is sinds 2006 verbonden aan de club. Ook subsponsor QNB mag niet ontbreken op het shirt van de Parijzenaren. Het logo van van de onderneming staat op de linker mouw. Het nieuwe PSG uittenue wordt gecompleteerd door een rood broekje met aan de zijkanten een blauwe strip. Op de shorts staan ook de logo's van de club en Nike. De kousen van het niewe tenue van Paris Saint Germain zijn rood met in het wit de swoosh van het Amerikaanse sportmerk en de stad waarin de club speelt: PARIS.  Op de achterkant van de sokken staan flitsende blauwe strepen.

Vanaf nu zullen sterren als Matuidi, David Luiz, Silva, Cavani, Di Maria en nog meer sterren schitteren in dit voetbalshirt. Deze nieuwe tenues uitgerust zijn met de Dri Fit technology van Nike, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer zodat de spelers optimaal kunnen presteren. De authentic shirts van PSG zijn uitgerust met de AeroSwift technology. Check over deze technologie meer aan de onderkant van dit artikel. Check ook het nieuwe Paris Saint Germain thuisshirt voor 2016-2017. 

Paris Saint-Germain voetbalshirt kopen

Het nieuwe Paris Saint-Germain uitshirt 2016-2017 kan je vanaf nu in de onderstaande shops kopen. De prijs van het shirt voor volwassenen is ongeveer € 80- € 85,- en voor kinderen € 70,-. De AeroSwift versie betreft de authentic versie van het shirt. Deze is duurder dan de replica versie en heeft een prijs van maar liefs € 140,-. In de shops hieronder heb je bovendien de mogelijkheid je PSG shirt te voorzien van de officiële bedrukking van jouw favoriete speler of een eigen naam en nummer. Dit is dezelfde printing als de spelers van de Franse kampioen op de achterkant van het shirt dragen. Of check andere PSG items in het overzicht hiernaast of hieronder.  En vergelijk bovendien de prijzen! Directe levering en gratis verzending! 

Koop het Paris Saint-Germain voetbalshirt in deze Paris shop (inclusief goedkopere shirts)

of in deze PSG STORE 

of in de officiële PSG shop

Paris -saint -germain -uitshirt -2016-2017-nike

Paris -saint -germain -uitshirt -2016-2017

Psg -uittenue -2016-2017

Technische informatie Paris Saint Germain authentic Vapor Match voetbalshirt

Paris Saint Germain en Nike hebben ook dit jaar een authentic versie gelanceerd. Deze is duurder dan de replica versie en heeft een prijs van € 140,- en vallen strak om het lichaam. Dit voetbalshirt is het shirt dat ook echt door de spelers wordt gedragen. Dit shirt is uitgerust met de Vapor technologie. Voorafgaand aan de lancering van het Nike Vapor Kit template heeft Nike uitvoerig onderzoek gedaan. Het uitgangspunt tijdens dit onderzoek was “ademend, maar niet te doorzichtig”. Nike is tot de conclusie gekomen dat Nike met dit template de toekomst aankan en de snelheid van het spel met dit template bevordert. Het template bevat de technologie AerowSwift. AeroSwift levert een aantal voordelen. Het levert een shirt dat 10% lichter is dan zijn voorgangers. Bovendien zorgt Aeroswift voor een shirt dat 50% meer stretch bevat dan zijn voorgangers en dus strak om het lichaam valt en de spelers bovendien voldoende bewegingsvrijheid hebben. Daarnaast transporteert het zweet 20% sneller dan zijn voorgangers. Alsof het niet genoeg is drogen voetbalshirts met Aeroswift 25% sneller dan zijn voorgangers. Kortom, voordelen alom. Het mesh desgin rondom de borst moet hier tevens aan bijdragen.