Nu alle voetbalshirts officieel gelanceerd zijn is het tijd in te zoomen op de trainingskleding van verschillende topclubs. In dit artikel lichten we de trainingskleding van Paris Saint Germain uit. Deze trainingskleding wordt door de club gedragen tijdens de trainingen en warming up ter voorbereiding op de Ligue 1 en Champions League wedstrijden gedurende 2014-2015. Tijdens de Champions League is PSG ingedeeld in een poule met Ajax, Barcelona en Apoel Nicosia. Ter voorbereiding op deze wedstrijden draagt Paris Saint Germain het zogenaamde hotelpak of presentatiepak. Dit is een woven pak dat in aanloop naar de wedstrijden en in de vrije tijd gedragen wordt. Dit pak is gemaakt van een woven polyester, wat dikker is dan het polyester, waarvan de trainingspakken gemaakt zijn. PSG en Nike hebben ervoor gekozen twee verschillende presentaitepakken te lanceren. Het eerste presentatiepak heeft een grijs trainingsjack met een witte strip over de mouwen. Op de linker borst is het logo van Paris Saint Germain in het zwart geborduurd en daaronder is het logo van de hoofdsponsor van de kampioen van Frankrijk te vinden: Fly Emirates. De andere borst bevat het logo van Nike. Daarnaast is het jack van het pak uitgerust met twee zakken. De broek van het pak is geheel zwart en is bovendien voorzien van twee zakken. Ook hierop prijken het logo van Paris Saint Germain en Nike. Het andere presentatiepak heeft vrijwel hetzelfde design, echter hiervan is het presentatiejack geheel wit met een zwarte strip over de mouwen. Bovendien heeft de club een nieuwe presentatiepak gelanceerd, welke geheel zwart is.

De trainingspakken hebben hetzelfde design als de trainingspakken van de club. Het verschil is dat de trainingspakken ook echt gedragen worden tijdens de trainingen en warming-up en deze niet gemaakt zijn van een woven polyester. Bovendien zijn de trainingspakken goedkoper dan de presentatiepakken. De trainingspakken zijn zowel in KIDS maten als in volwassen maten beschikbaar. Naast deze pakken heeft PSG ook trainingssweaters, welke gedragen worden in de voorbereiding op de Ligue 1 en Champions League wedstrijden. Deze sweater is geheel zwart en bevat een design van zilveren diamantjes over de voorkant van de sweater. Verder is de sweater uitgerust met een zilveren strip over de mouwen. De linker borst bevat een geborduurd embleem van PSG en de andere borst het logo van Nike. Alle Paris Saint Germain trainingskleding is uitgerust met het Nike Dri Fit Systeem, welke de spelers droog houdt tijdens de wedstrijden en trainingen en dus het vocht naar buiten transporteert. Check hieronder de foto's van de verschillende Paris Saint Germain items. De presentiepakken check je hier en hier! De KIDS trainingspakken kan je ook kopen in de online voetbalshop van Subside Sports!

Onze mening

: De training sweaters en het zwarte trainingspak of presentatiepak zien er goed uit. Van het grijze presentatiepak zijn wij wat minder fan. Wel missen we wat franje zoals op de training sweater. Het had wat kleuriger gemogen! Wat dat betreft had er een voorbeeld genomen mogen worden aan het PSG 3e shirt 2014-2015!

PSG Presentatiepak 2014-2015

Paris Saint Germain Training Sweater 2014-2015


Paris Saint Germain Trainingspak 2014-2015

Bron foto's: nike.com