30 juni 2022

Paris Saint Germain thuisshirt 2022-2023

Het nieuwe Paris Saint Germain thuisshirt 2022-2023 is vandaag officieel gepresenteerd door Nike en de Franse kampioen met het bekende motto: ''ICI 'CEST PARIS''.  Dit tenue wordt door Paris Saint Germain gedragen tijdens de Ligue 1, Coupe de France en Champions League thuiswedstrijden in het Parc Des Princes gedurende 2022-2023. Het tenue wordt bovendien gedragen door het vrouwenelftal (Paris Saint-Germain Féminine), alle jeugdteams en de handbalafdeling van de club uit Parijs. Ook dit seizoen is Nike weer verantwoordelijk voor het design en de productie van het Paris Saint Germain thuistenue. Deze functie heeft het merk sinds 1989. Paris Saint Germain speelt de uitwedstrijden in het uitshirt

Paris Saint Germain thuis shirt en tenue 2022-2023

Het nieuwe Paris Saint Germain thuisshirt 2022-2023 is een combinatie van traditie en moderniteit. Waar op het Paris Saint Germain thuisshirt 2021-2022 nog het logo van Jordan Brand staat, keert dit seizoen de swoosh van Nike weer terug op het Paris Saint Germain thuistenue. Jordan Brand is onderdeel van het merkenportfolio van Nike en komt wel weer op één van de andere Paris Saint Germain voetbalshirts te staan.  Het Paris Saint Germain voetbalshirt is weer overwegend blauw en bevat het traditionele Hechter design, dat op het thuistenue van vorig seizoen ontbrak. Dit design is wel iets anders dan we gewend zijn. Vaak bevat het thuisshirt een brede rode band, geflankeerd door twee witte banen, nu bevat het Paris Saint Germain thuisshirt 2022-2023  een brede witte band, die geflankeerd wordt door twee dunnere rode banen. Wat opvalt is dat deze niet doorloopt over de hals. Het verhaal van het Hechter design is bij velen al bekend. Toch vertellen we het nog even. Mid jaren '70 was fashion designer Daniel Hechter de voorzitter van Paris Saint Germain en moest er een nieuw ontwerp komen van de voetbalshirts. Hechter liet zich inspireren door de tenues van Ajax, dat begin jaren '70 drie keer achter elkaar de Europa Cup I gewonnen had. Met dank aan Ajax hebben de voetbalshirts van Paris Saint Germain al vijftig jaar het Hechter design in verschillende variaties. Dit seizoen zijn de kleuren van het traditionele Hechter design omgekeerd.

Wat nog meer opvalt aan het nieuwe Paris Saint Germain tenue is dat alle logo's centraal op het tenue geplaatst zijn. Het Paris Saint Germain logo staat niet meer op de rechterborst, maar op het midden van de borst en het Nike logo staat niet meer op de linkerborst maar onder het logo van Paris Saint Germain. Op de nieuwe tenues staat dit jaar een nieuw sponsorlogo. Qatar Airways is vanaf dit seizoen namelijk de shirtsponsor van Paris Saint Germain. Beide partijen tekenden een deal voor meerdere seizoenen. Dit betekent dat de club uit Parijs afscheid heeft genomen van ALL  (Accor Live Limitless). De hotelketen was sinds 2019 de shirtsponsor van PSG. De mouwen bevatten nog een detail in de clubkleuren van de Franse topclub. Hier is een subtiele rood/witte taping aangebracht. Ook op de linkermouw staat een nieuwe sponsor. Het logo van QNB is ingeruild voor het logo van GOAT. Het lifestyle platform en de voetbalclub tekenden onlangs ook een samenwerkingsverband voor meerdere seizoenen. Het Paris Saint Germain thuistenue 2022-2023 wordt compleet gemaakt door een donkerblauw voetbalbroekje, waarop ook de logo's van de club en Nike staan. De kousen zijn ook donkerblauw en bevatten een witte swoosh met de naam van de stad: PARIS.

De nieuwe Paris Saint Germain tenues 2022-2023 zijn ook dit jaar weer uitgerust met de laatste performance technologieën van Nike. De authentic tenues bevatten de Nike Dri Fit ADV technologie en de replica tenues de Dri Fit technologie. Beide systemen zijn in de stof van de voetbalshirts verwerkt en zorgen voor de perfecte afvoer van vocht en voor ventilatie. De match voetbalshirts vallen getailleerder, bevatten extra ventilatiezones en zijn bovendien lichter. Daarnaast hebben deze tenues een andere structuur. 

Paris Saint Germain voetbalshirt bestellen

Het Nike Paris Saint Germain thuisshirt 2022-2023 kun je vanaf nu bestellen. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het stadium voetbalshirt € 89,95 en de Match versie € 139,95. Voor kinderen is het voetbalshirt € 69,95. De broekjes bestel je vanaf € 34,95 en de kousen zijn € 17,95. In deze winkels kun je het nieuwe Paris Saint Germain tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer of de bedrukking van één van de spelers. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het tenue dragen. 

Bestel je Paris Saint Germain voetbalshirt altijd in de officiële Nike SHOP! 

of deze Paris Saint Germain fanshop!  (inclusief de mogelijkheid tot bedrukking)

of deze fanshop!

 Paris Saint Germain thuisshirt 2022-2023

Paris Saint Germain thuisshirt 2022-2023

Paris Saint Germain thuisshirt 2022-2023

Paris Saint Germain thuisshirt 2022-2023