Paris Saint Germain thuisshirt 2020-2021

Het nieuwe Paris Saint Germain thuisshirt 2020-2021 is vandaag tegelijkertijd met het uitshirt officieel gelanceerd! Dit is het tenue waarin de Franse kampioen de Ligue 1, Coupe de France en Champions League thuiswedstrijden speelt in het Parc des Princes gedurende 2020-2021. Ook dit seizoen is Nike weer kledingsponsor van de Franse kampioen. Deze functie heeft het Amerikaanse sportmerk sinds 1989 en vorig jaar verlengden beide partijen tot de zomer van 2032.

Paris Saint Germain thuis shirt en tenue 2020-2021: HECHTER DESIGN!

Het nieuwe Paris Saint Germain thuisshirt voor 2020-2021 staat geheel in het teken van het 50 jarig bestaan van de Franse club. Op 26 juni 1970 fuseerden Paris FC en Stade Saint Germain en werd Paris Saint Germain geboren. Dat is dit jaar dus precies vijftig jaar geleden. In de eerste drie seizoenen van haar bestaan droeg PSG een rood voetbalshirt met een blauw/witte kraag. Rood en blauw waren de clubkleuren van Paris FC en wit was de kleur van Stade Saint Germain. In 1973 veranderde het design van het voetbalshirt door toedoen van voorzitter Daniel Hechter. De Fransman was niet alleen voorzitter en financier van de club uit de Franse hoofdstad, hij was bovendien een bekende kledingontwerper in Parijs. Het verhaal gaat dat Daniel Hechter voor het nieuwe Paris Saint Germain tenue inspiratie haalde uit het design van het voetbalshirt van Ajax, dat destijds drie keer achtereen de Europa Cup I (1971, 1972 en 1973) had gewonnen, en de Franse vlag. Sindsdien draagt Paris Saint Germain een blauw voetbalshirt met op het midden een brede verticale rode baan, geflankeerd door twee dunnere banen. Het zogenaamde ''Hechter'' design was geboren. De laatste jaren heeft Nike hier verschillende moderne variaties van gelanceerd. De laatste keer dat PSG het traditionele Hechter design op het tenue had, was in het seizoen 2011-2012.

Het Paris Saint Germain thuisshirt 2020-2021 heeft dit seizoen ook het traditionele Hechter design. Het tenue is overwegend blauw en wordt gekenmerkt door de brede, rode band over het midden van het tenue. Deze band wordt geflankeerd door twee dunne, verticale, witte banen. Dit design komt ook weer terug in de bies aan de onderkant van de mouwen. De bies bevat namelijk twee witte banen met in het midden een rode band. Daarnaast is het Paris Saint Germain thuistenue 2020-2021 dit seizoen uitgerust met een navy/witte V-hals. Nike heeft de voetbalshirts van de Franse kampioen dit seizoen ook uitgerust met een taping aan de zijkanten. In deze taping is een verwijzing naar het vijftigjarig bestaan van de club verwerkt. Hierin staat de tekst: ''Paris Saint-Germain - 50 Ans.'' Ook de onderkant van het tenue is voorzien van een detail. Hier prijkt namelijk de Franse driekleur. Op de rechterborst prijkt de swoosh van Nike en de andere borst is weer uitgerust met het embleem van de club uit de Franse hoofdstad. Ook in 2020-2021 is ALL weer hoofdsponsor van de club. Accor Live Limitless is sinds de zomer van 2019 de shirtsponsor van PSG en beide tekenden een langdurig contract. Het logo van de shirtsponsor onderbreekt de rode en witte banen op het nieuwe tenue van PSG. 

Het Paris Saint Germain voetbalbroekje 2020-2021 wordt gecompleteerd door een blauw voetbalbroekje, waarop ook de logo's van de club en Nike staan. De kousen zijn ook geheel in stijl van het Hechter design. De voetbalkousen zijn blauw met op het midden een brede rode witte baan, geflankeerd door twee witte banen. Onder deze band bevindt zich een witte swoosh en de naam van de stad.  Ook dit seizoen zijn er weer twee versies van het tenue. De spelers dragen het authentic tenue, welke zijn uitgerust met de Vaporknit technologie. Deze vallen strakker en zijn lichter dan de replica tenues. Deze replica voetbalshirts van Paris Saint Germain zijn ook voorzien van de Nike Dri Fit technologie, welke zorgt voor ventilatie en de perfecte afvoer van zweet en vocht. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Paris Saint Germain thuisshirt, welke vanaf nu gedragen wordt door spelers als Neymar, Mbappé, Cavani, Icardi, Silva, Di Maria, Verratti, Marquinhos, Draxler en nog meer spelers. 

Paris Saint Germain voetbalshirt bestellen

Het Paris Saint Germain thuisshirt voor 2020-21 kun je vanaf nu bestellen. De prijs van het tenue is dan € 89,95 voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) en € 69,95 voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176). De voetbalbroekjes van PSG bestel je al vanaf € 34,95 en de kousen vanaf € 17,95. De Vapor Match versie van het voetbalshirt is € 139,95. In de onderstaande shops kun je het PSG tenue ook bedrukken met een eigen naam en nummer!

Bestel het nieuwste Paris Saint Germain voetbalshirt altijd in de Paris Saint Germain fanshop!  (inclusief de mogelijkheid tot bedrukking)

 of de officiële Nike SHOP! 

of deze winkel! 

Paris Saint Germain thuisshirt 2020-2021

Paris Saint Germain voetbalshirt 2020-2021

Paris Saint Germain thuisshirt 2020-2021