5 oktober 2016

Paris Saint Germain en Nike upgraden contract?

Even wat reuring vanuit Frankrijk. Hier gaan de geruchten dat Paris Saint Germain kledingsponsor Nike op het matje heeft geroepen. Nadat in 2013 het contract tussen beide partijen werd verlengd tot 2022 en overeengekomen werd dat Nike de Franse kampioen jaarlijks een bedrag van € 24 miljoen sponsort, wil PSG dat het contract per direct wordt geupgrade. En hier lijkt een gegronde reden voor te zijn volgens het Franse radiostation RMC.

RMC benadrukte bovendien dat de club en Nike absoluut niet opgespannen voet leven. Sinds het eerste contract tussen beide partijen eind jaren '80, hebben PSG en het Amerikaanse sportmerk een goede relatie. Beide partijen zijn momenteel in onderhandeling om het contract open te breken, omdat de club stelt dat het sinds de verlenging van het contract drie jaar geleden een sportieve groei heeft door gemaakt. Daar valt wat voor te zeggen. Sinds het verlengen van het contract werd de club vier keer kampioen (2013, 2014, 2015 en 2016) en wist de club altijd door te dringen tot de kwartfinales van de Champions League. Ook een andere reden lijkt aan de hernieuwde onderhandelingen tussen Nike en PSG ten grondslag te liggen. Nike wordt vanaf het seizoen 2017-2018 (waarschijnlijk) de nieuwe kledingsponsor van Chelsea en gaat de Londense club jaarlijks sponsoren voor een bedrag van maar liefst € 70 miljoen per jaar. Het gat tussen het bedrag dat Paris Saint Germain en Chelsea van Nike jaarlijks over gemaakt krijgen, vindt de Franse club te hoog. De club uit Parijs realiseert zich wel dat Chelsea een hogere waarde vertegenwoordigd dan PSG en ook dat de Premier League een attractievere competitie is dan de Ligue 1, maar hoopt met de onderhandelingen dat Nike water bij de wijn doet. PSG hoopt met het upgraden van het contract een bedrag van tussen de € 35 en € 40 miljoen van Nike op te strijken. Hier lijkt Nike niet onwelwillend tegenover te staan. Onderhandelen geblazen dus!

Wat vinden jullie van het standpunt van Paris Saint Germain? Eens?

Wil je het Paris Saint Germain voetbalshirt met officiële bedrukking kopen? Scoor deze hier! Of check het overzicht hiernaast of hieronder!

Psg -3e -shirt -2016-2017