5 maart 2013

Opel nieuwe hoofdsponsor Feyenoord

Opel is met ingang van het nieuwe voetbalseizoen de nieuwe hoofd- en shirtsponsor van Feyenoord. De club en Opel Nederland hebben hiertoe een vierjarige overeenkomst gesloten, van 2013 tot 2017. Opel wordt de opvolger van ASR dat tot aan het eind van dit seizoen onder verschillende bedrijfsnamen in totaal 22 jaar hoofdsponsor is geweest. Met Opel keert een bekende naam terug op het shirt van Feyenoord. De autofabrikant was eerder tussen 1984 en 1989 hoofdsponsor van de club. Naast het eerste elftal sponsort Opel ook de jeugdopleiding en Sportclub Feyenoord voor dezelfde periode.Feyenoord is zeer blij en tevreden met de overeenkomst met Opel, zegt commercieel directeur Mark Koevermans. ‘Opel behoort tot de meest vooraanstaande autofabrikanten in Europa. Het is mooi en goed voor de uitstraling van onze club dat zo’n gerenommeerd merk zich met een meerjarig contract nadrukkelijk aan ons wil verbinden. De lange geschiedenis die Opel en Feyenoord reeds met elkaar hebben bewijst bovendien dat het twee sterke merken zijn die ook heel goed bij elkaar passen. We zijn er van overtuigd dat we met Opel de best denkbare partner voor de komende jaren hebben. Wat ons zeker ook aanspreekt is dat Opel nadrukkelijk heeft aangegeven de komende jaren veel meer te willen zijn dan alleen een naam op het shirt. De wereld van de sponsoring is nu eenmaal zeer sterk veranderd ten opzichte van eind jaren tachtig toen Opel ook al op het shirt stond. Opel zal hierbij de verbinding zoeken met bijvoorbeeld onze 300 amateurpartners en de vele maatschappelijke projecten waar Feyenoord de laatste jaren zwaar op inzet. De club neemt hiermee duidelijk haar verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan het oplossen van maatschappelijke problemen. Opel gaat ons ook daar verder mee op weg helpen.”

Karl Howkins, algemeen directeur Opel Nederland: ‘We zijn verheugd ons langdurige partnership met Feyenoord te bekrachtigen met dit hoofdsponsorschap. Het is back to the future wat ons betreft. Onze organisaties hebben een trotse historie van samenwerking en vriendschap gedurende bijna dertig jaar. Beide merken zijn vastberaden in hun ambitieuze plannen om te groeien naar een succesvolle toekomst. Feyenoord via een vastomlijnde strategie teneinde het voetbal en het opleiden van jong talent verder te ontwikkelen en Opel aan de hand van onder meer een ambitieuze productstrategie, die bijvoorbeeld de marktlancering van 23 nieuwe modellen en 13 nieuwe motoren omvat, tot 2016.’


Feyenoord wordt toegevoegd aan het Europese Opel/Vauxhall voetbal portfolio, dat ook partnerships met Borussia Dortmund, Fortuna Dusseldorf, Bayer Leverkusen, SC Freiburg en FSC Mainz (Duitsland) omvat, alsmede alle vier Home Nations nationale teams in de UK (Engeland, Noord-Ierland, Schotland en Wales). De Feyenoord voetbalshirts 2012-2013 kan je nog steeds kopen in de online voetbalshop van Subside Sports.


Koop het hier!


Feyenoord Opel Shirt 2013-2014

Bron:
feyenoord.nl